HJELPEKORPSET

14.10.2011
HJELPEKORPSET
Beredskapsgruppen

Beredskapsgruppen er direkte underlagt Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Stavanger, som varsler oss direkte. Denne ordningen er unik innen skredberedskapen i Norge. Gruppen er basert på helikoptertransport og kan dekke store deler av Sør-Norge. Medlemmene i beredskapsgruppen til Rogaland Røde Kors Hjelpekorps er håndplukkede med lang erfaring og spesialutdanning innen fagområdet snøskred.

I beredskapsordningen samarbeider Røde Kors med bl.a. Norsk Luftambulanse, Universitetssjukehuset i Rogaland, Rogaland Politihundelag, Forsvarets 330-skvadron Sola, Luftfartsverket, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder. Skredgruppen er i beredskap fra 1. januar til 30. april. Dato for å avslutte beredskapen avtales med HRS på bakgrunn av snøforholdene i fjellet.Vaktmannskapene har hjemmevakt i denne perioden, og kjører i praksis rundt med sekken pakket i bilen hele vinteren. Beredskapstiden den enkelte har til rådighet for å ankomme 330 skvadronen er 30 minutter etter alarmen har gått. Beredskapsgruppen består av omlag 20 medlemmer som rullerer på å ha oppgaven som vaktleder. Gruppen har som mål å stille et femmannslag ved aksjoner. Dette laget inneholder en fagleder, samt mannskap til å drive både førsteinnsats og organisering av større skredulykker.

 

Førstehjelp

Førstehjelp er den første hjelp alle bør kunne gi ved akutt sykdom og alvorlig skade, før profesjonelle overtar. Det kan være en venn, en kollega eller en helt fremmed som blir akutt syk eller skadet. Vet du da hva du skal gjøre? Er du villig til å hjelpe? Hva gjør du? Rogaland Røde Kors tilbyr førstehjelpskurs for bedrifter, lag og privatpersoner. Kursene vi tilbyr er utviklet av Norsk Førstehjelpsråd, og de tar for seg livreddende førstehjelpen og de sykdommer og skader som forekommer oftest. Instruktørene er spesielt sertifiserte for disse kursene, som blant annet omhandler de sykdommer eller skader som kan oppstå på din arbeidsplass. Mange av de praktiske øvelsene i løpet av hvert enkelt kurs foregår på gulvet, andre gjøres ute. Kursdeltakerne anbefales å kle seg deretter. Hver kursdeltaker får utdelt et kurshefte. Maks antall deltagere er 15 per kurs.

 

Redaktør -

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...