Åpning av Røde Kors Alliansen i Haugesund

14.09.2009

Tirsdag 3.mars fikk Haugesund Røde Kors storfint besøk av presidenten i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv. Han var med på åpningen av Alliansen i Haugesund. Kort fortalt er Røde Kors Alliansen en rekke firmaer som har inngått avtale over en treårsperiode som innebærer at de ønsker å støtte arbeidet for barn, unge og eldre.

Det var et tettpakket program på åpningsdagen, og en engasjert Røde Kors president holdt flere foredrag om frivillighet og betydningen av denne. Den offisielle åpningen av selve Røde Kors Alliansen ble avholdt i lokalene til Haugesund Røde Kors. Det var flere deltakere, bl.a. varaordfører, og representanter fra bedriftene som er med i Alliansen. Det ble gitt en kort innføring av selve konseptet Allianse, og Sven Mollekleiv holdt foredrag om behovet for frivilllig innsats i samfunnet. Han skrøt av arbeidet som de frivillige har fått til i Haugesund.

 

Stor pengegave

Mollekleiv reiste videre til Karmsund Videregående skole, hvor elevene overrakte en sjekk på 145.000 kroner som de hadde samlet inn til Røde Kors i årets solidaritetsprosjekt. Morten Brekke fra Sauda Røde Kors er ildsjelen her. Det gjorde inntrykk når 700 elever satt som perler på en snor og virkelig spisset ørene. De syntes tydelig at det var en engasjerende Røde Kors president som snakket om frivillighet. Han pekte bl.a. på at mens det tidligere var de eldre som var mest engasjert i frivillig arbeid, så er det nå de yngre som deltar mest. Sven Mollekleiv sa: Ingen kan bry seg om alle, men alle kan bry seg om noen.

 

Tett program

Videre på programmet var det tur til Udland Omsorgssenter, hvor presidenten fikk omvisning. Han fikk blant annet se det nye terminalrommet som Haugesund Røde Kors Omsorg har vært med å få på plass. Sist, men ikke minst, tok presidenten seg god tid til å hilse på både beboere og betjening. Deretter var det å besøke kjøpesenteret Amanda der Mollekleiv holdt en liten appell. Han traff frivillige i Haugesund Røde Kors, som hadde hatt stands på senteret hele uken. Det var Bamsesykehus og informasjon om hjelpekorpset, flyktningeguiden og andre Røde Kors-aktiviteter.

 

Stort fellesmøte

Dagen ble avsluttet med et fellesmøte på Haugesund Røde Kors. Det var nesten 100 fremmøtte, både fra Haugesund og foreningene i Nord-Rogaland. Det kom til og med besøk fra Bømlo Røde Kors som ønsket å høre på Mollekleiv. Per Arne Lea fra distriktskontoret orienterte om Røde Kors i Rogaland, og de ulike lokalforeningene kom med noen innspill om hva som var på agendaen i nær fremtid. Det ble en travel og innholdsrik dag både for Haugesund Røde Kors og alle besøkende.

 

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...