Vinterferie for alle!

18.08.2008
Vinterferie for alle!
vinterferie for alle

22 barn i alder 8-13 fikk reise på hyttetur med Stavanger Røde Kors til Sirdal 18. – 21. februar. For dem var det ingen selvfølge å få reise på ferie.

Ferie for alle (FFA) er et gratis ferietilbud til barn og barnefamilier med presset økonomi. Stavanger Røde Kors mottok fattigdomsmidler til FFA aktivitet i 2007 og det er første gang lokalforeningen arrangerer et eget ferieopphold. Tilbudet gikk til barn fra Stavanger kommune og Dale mottakssenter.

 

Turen gikk til Sandnes Røde Kors’ hytte på Sinnes i Sirdal, og for mange av barna var både hyttetur og ski på beina nytt.  Nysnøen kom som bestilt og sørget for anledning til spennende uteaktiviteter som å grave snøhule, gå på ski, renne på akebrett m.m. Det ble også tid til å steke pinnebrød og drikke herlig varm kakao.

Inne på kveldstid kan hovedleder Johanne Fjelde fortelle at det var en imponerende underholdningslyst fra både voksne og barn med break-dance, sjonglering, sketsjer og annet.

Stavanger Røde Kors har vært i tett dialog med kommunen i forkant av oppholdet for å kartlegge behov og nå frem til målgruppen. En frivillig ressursgruppe har planlagt ferietilbudet og totalt har 15 frivillige bidratt til at turen kunne gjennomføres. 

- Vi ser at det er stort behov for dette tilbudet og er stolte av å kunne supplere på det flotte FFA arbeidet i Rogaland, sier leder i Stavanger Røde Kors Nina Elisabeth Molven.

Ved turens ende kom en av jentene og takket for den kjekkeste ferien i hele sitt liv. ”Slike ord gjør alt arbeidet vel verdt!” smiler Johanne.

En stor takk rettes til Tine Meieri og Rema 1000 for drikke og matprodukter, og til Aspervika og Madlavoll skole for utlån av skiutstyr!

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...