Populær Leksehjelp på Sølvberget

18.08.2008
Populær Leksehjelp på Sølvberget
Gunnhild Lassen og Sofie Mitchell Tjøtta får leksehjelp av Lars Petter Øren Hauge.

Siden starten på leksehjelpstilbudet for elever i den videregående skole i mars 2007, har brukertallet økt jevnt. Ett år etter har spesielt realfagsdagen på onsdagene blitt svært populær.

Stavanger Røde Kors har i samarbeid med Stavanger Bibliotek Sølvberget fått i gang tilbud til alle videregående skoleelever i Stavanger. På språkdagen, torsdager, tilbys det hjelp i spansk, tysk, fransk og engelsk og flere av leksehjelperne har disse språkene som morsmål. Mandag er samfunnsdag, og tirsdag tilbys det hjelp i norsk som fremmedspråk. Det legges også vekt på at den enkelte elev skal kunne få generell leksehjelp alle dager.

Gunnhild Lassen og Sofie Mitchell Tjøtta, begge elever i 1. klasse ved St. Olav Videregående Skole i Stavanger, er skjønt enige om at Røde Kors Leksehjelpen er et positivt innslag i en travel hverdag med mye skolearbeid.

- Dette tilbudet er til stor hjelp, smiler Sofie Mitchell Tjøtta. - Jeg trenger hjelp med matten, og har ingen andre å gå til etter skoletid.

Her kan jentene sitte i fred og ro sammen med stødige leksehjelpere som Lars Petter Øren Hauge og konsentrere seg om å forstå lange og kompliserte regnestykker.

- I dag går vi gjennom stykker som de begge finner vanskelige, forklarer Lars Petter, og tilføyer: - Håper de har utbytte av det!”

- Ja det synes jeg, sier Gunnhild Lassen. - Jeg liker meg veldig godt her og synes dette tilbudet er veldig bra.

På spørsmål om hvordan de har hørt om Leksehjelpen, svarer Gunnhild at det var moren som hadde lest om det i avisen og nevnte det for datteren, mens Sofie hadde sett en plakat på nærbutikken. De synes det burde være mer reklame for tilbudet, og er helt skråsikre på at mange andre elever vil ha stor nytte av hjelpen. Jentene foreslår at Lars Petter kommer inn på skolen og informerer elevene direkte.

- Det er et godt poeng, sier Lars Petter. - Vi har også snakket om det oss leksehjelpere imellom, vi må bare finne tider som passer, de fleste av oss har studier eller arbeid om dagen, men vi er absolutt interessert i å være med å reklamere for prosjektet.

- Det er supert for meg å komme her å få hjelp både til vanlige lekser og for å forberede meg til store prøver, sier Sofie. - Dessuten er det en stor fordel at det er her på biblioteket med så mange oppslagsverk.

Hun påpeker at språkdagen også er interessant for henne, slik at hun kan få hjelp til fransk. Venninnen Gunnhild har spansk, og mener hun er blitt plassert i en spanskgruppe på skolen som har litt for høyt nivå i forhold til hennes kunnskaper. - Jeg trenger mye hjelp til spansken, stønner Gunnhild, og sier at det er virkelig bra at hun kan snakke med en leksehjelper som har spansk som morsmål. - Kanskje jeg får den rette uttalen da? undrer hun.

Avslutningsvis spør vi jentene om de selv kunne tenke seg å bli leksehjelpere en gang. Og det kan de godt tenke seg, de må bare bli litt bedre i matte først smiler de begge to.

 

 

VISSTE DU AT

Stavanger Røde Kors tilbyr leksehjelp til elever i ungdomsskolen hver tirsdag og torsdag i 3. etasje på Stavanger Bibliotek Sølvberget fra kl. 15:00 til 17:00.

For elever i den videregående skole er det leksehjelp i andre etasje (rett over Kultkafeén) mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra 17:00 til 19:00.

Sandnes Røde Kors  tilbyr leksehjelp for elever i barneskole (5., 6 og 7.klasse) tirsdager 15:00 til 17:00 på biblioteket i Sandnes.

Elever i ungdomsskole og den videregående skole kan få leksehjelp på L54 ungdomskafé (Langgt. 54 hver tirsdag kl 17:00 til 19:00.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...