Sammenslåing av tre Røde Kors foreninger på Karmøy

18.08.2008
Sammenslåing av tre Røde Kors foreninger på Karmøy
Klare til innsats i Karmøy Røde Kors

2. februar 2008 vil alltid bli stående som en historisk dag for Røde Kors på Karmøy. Da ble tre lokallag av Røde Kors slått sammen til ett.

Skudenes Røde Kors, Kopervik Røde Kors og Åkra Røde Kors skal heretter arbeide sammen i det nyetablerte Karmøy Røde Kors. Den nye foreningen blir med sine 1700 medlemmer en av Rogalands største.
- Fusjonen er et resultat av en flere år lang prosess i alle de tre foreningene, og er et viktig framskritt for å nå målet om å bli en forening for hele Karmøy, sier Per Olav Stange, nyvalgt leder i Karmøy Røde Kors.
- Målet fremover er å arbeide for at vi blir synlige i hele kommunen. Ikke minst vil vi bli mer synlige på nord-Karmøy der Røde Kors så langt ikke har vært representert. Karmøy Røde Kors vil fortsette med det frivillige arbeidet vi allerede driver de forskjellige stedene, men vi vil også vurdere nye oppgaver. Vi har derfor planer om å foreta en behovsanalyse for å se hvilke humanitære oppgaver som bør prioriteres, sier Stange.

Store forventninger
Stemningen blant de 45 personene som deltok på det konstituerende årsmøtet i Karmøy Røde Kors var høy. Ingen tvil om at det er store forventninger til den nye foreningen.
- Vi har stor tro på at Karmøy Røde Kors vil bli en attraktiv forening og vil om kort tid går i gang å rekruttere nye frivillige medlemmer. Etter fusjonen er vi blitt en større, mer effektiv og en mer ressurssterk forening og kan derfor på sikt ta på oss større frivillige samfunnsoppgaver, sier Stange.
De tre Røde Kors-husene i Kopervik, Skudenes og Åkra vil fremdeles være base for det frivillige arbeidet, men Stange ser ikke bort fra at Røde Kors ved behov også vil ta i bruk lokaler andre steder i kommunen. Under årsmøtet i Karmøy Røde Kors, som ble avholdt på Park Inn Haugesund, Airport Hotell, ble det også foretatt valg i de tre avdelingene Karmøy Røde Kors Hjelpekorps, Karmøy Røde Kors Omsorg og Karmøy Røde Kors Ungdom.

Det nye styret
Med seg i det nye styret får leder Per Olav Stange med seg Egil Falnes (nestleder), Svein Johnny Langåker (medlem), Liss Bente Knutsen (medlem), Synnøve Sandhåland (medlem), Ragnhild Hemnes (vara) og Jan Eivind Andreassen (vara).

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...