Inviterer syke barn til restaurantmåltid

20.10.2014
Inviterer syke barn til restaurantmåltid
-
Petter Mugaas Joakimsen ser fram til å ta imot barn i restaurantene sine.

Sosialt og lokalt engasjement er viktig for restaurantgruppen Herlige Stavanger. Suksessen med Barnas time fra i fjor videreføres i år i samarbeid med et utvalg av kjedens restauranter i oljehovedstaden. Primus motor Petter Mugaas Joakimsen proklamerer stolt: – I år lar vi hele omsetningen fra arrangementet gå til alvorlig syke barn og unge her i distriktet. Dette er barn som trenger en oppmuntring i hverdagen.

Herlige Stavanger er initiativtaker til Barnas time 2014, og Stiftelsen Sykehusbarn Vest sammen med  skoleelever ved Godalen videregående skole drar lasset sammen for å skape et kjempearrangement for barn og unge. Konseptet er enkelt: Barn og ungdom blir invitert på restaurant uten foreldre.

– De som kommer blir servert et sunt og velsmakende måltid som virkelig skal pirre smaksløkene, sier en entusiastisk Joakimsen, som er faglig ansvar ved Herlige Stavanger. – Og som et viktig resultat av det gode måltidet får vi i Herlige Stavanger bidra økonomisk til det fantastiske arbeidet Stiftelsen Sykehusbarn utfører! Og ikke nok med det, fortsetter Joakimsen: – Gjennom måltidet skal vi utvide smakshorisonten hos de unge gjestene våre!

 

Fantastiske lokale råvarer

Den 22. oktober fra klokken 17 til 18.30 åpnes dørene for en flott opplevelse ved  Herlige Stavangers spisesteder: Straen Fiskerestaurant, Restaurant Mexico, Salza Steakhouse, Restaurant Bevaremegvel, NB Sørensen 2 etasje og Matsalen. Faglig ansvarlig Joakimsen forteller:

– Våre kokker vil sammen med elever fra Matfaglinjen på Godalen videregående skole lage en 3-retters meny som avspeiler sesongen. Råvarene skal selvfølgelig være ferske og naturlige. Vi ønsker å bidra til å øke nysgjerrigheten rundt mat og måltid hos de unge.

For her skal de fremmøtte få et møte med det beste regionen har å tilby av råvarer.

– Det vil være ulike menyer på de forskjellige spisestedene, men hovedråvarene blir de samme, forteller Petter Mugaas Joakimsen.  – Kokkene komponerer en forrett med fokus på grønnsaker og reker fra Jærens rev. Hovedretten får sitt utgangspunkt i lekkert lokalprodusert lam, og desserten setter prikken over i-en med smak av delikate norske epler. Gjennom hele måltidet serveres drikke i form av naturlige og økologiske juicer fra Safteriet på Ullandhaug.

 

All inntekt til stiftelsens arbeid

– Dette kommer til å bli storartet, ja rent frem FANTASTISK, sier Trond Espen Hansen, leder av Stiftelsen Sykehusbarn Avd. Vest og far til en kreftrammet liten pike. Hansen vil sammen med en rekke andre frivillige fra stiftelsen bidra på det aktuelle arrangementet og han håper at alle restaurantene til Herlige Stavanger blir fylt til randen av glade og matspisende  barn og unge den 22. oktober. 

Også Hansen har sin bakgrunn fra matfaget, med både kokke- og konditorutdannelse og 20 års fartstid på kjøkken. Og med denne faglige ballasten og en aldri så liten prøvesmak på noen av menyene, konstaterer Trond Espen Hansen:

– Her er absolutt ingenting overlatt til tilfeldighetene!  Jeg er imponert over smakene de fantastiske kokkene i Herlige Stavanger skaper!

Hver deltaker betaler 150 kroner. Beløpet dekker både mat og drikke.

– Vi håper barn og ungdom i aldersgruppen 5 til 15 år ser sin besøkelsestid og kommer til arrangementet, sier Petter Mugaas Joakimsen.

– Og er det ikke enestående, repliserer Trond Espen Hansen begeistret, – for inngangspengene puttes i stiftelsens innsamlingsbøsser og beløpet går uavkortet til stiftelsens arbeid for målgruppen her i distriktet!

 

Viktig å skape lyspunkt i en grå og trist hverdag

Hansen er i dag bosatt i Oslo, men kommer opprinnelig fra Sandnes. Da hans vesle datter ble diagnostisert med hjernesvulst for tre år siden, ble sjokket snart snudd til pågangsmot takket være dyktige leger og sykepleiere ved sykehusene hvor hans datter ble behandlet. Samtidig oppdaget Hansen at barn på sykehus har en svært trist tilværelse, og derfor trenger litt oppmuntring i hverdagen. Det ble startskuddet til Stiftelsen Sykehusbarn.

– Jeg var først med på å etablere Stiftelsen Sykehusbarn i østlandsområdet, men på julaften i 2012 etablerte jeg en avdeling i Rogaland. Formålet for stiftelsen er å lage kjekke aktiviteter og bidra positivt inn i hverdagen til barn og unge som er under behandling for alvorlig sykdom.

– Fantastiske initiativ som dette fra Herlige Stavanger, bidrar til å sikre stiftelsens kontinuerlige arbeid, samtidig som det muliggjør at vi kan utvide aktivitetsnivået, sier en glad og takknemlig Hansen.

– Det er unikt med et slikt arrangement hvor ungdom fra videregående skole hjelper barn og unge! Det er fantastisk at Herlige Stavanger bidrar på denne måten, sier sykehusvelgjøreren. 

Det kan bli trengsel den 22. oktober! Kontakt gjerne Herlige Stavanger sin bookingavdeling for å bestille bord.

– Det er begrenset med plasser, så vær tidlig ute med bestillingen, oppfordrer Hansen.

Tom Gaudland

Nyheter

Psykt sikker

Psykt sikker

Rapport fra lukket avdeling ...

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon er en billedlyrisk reise ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Psykologens dikt om følelser

Psykologens dikt om følelser

Indremedisin for stor og liten.

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...