Samlet inn penger til Røde Kors telefonen

15.08.2005
Samlet inn penger til Røde Kors telefonen
Elevene på Sørbø skole har samlet inn over 3000 kroner til Røde Kors telefonen for barn og unge

Da Sørbø skole på Ganddal skulle ha sin årlige solidaritetsuke, valgte de Røde Kors telefonen for barn og ungdom som sitt tema. Avslutningen på den lærerike uken ble markert med underholdning og overrekkelse av 3936,50 innsamlede kroner til telefontjenesten.

- Hvilket nummer har Røde Kors telefonen? spør Lærer Sidsel Tybring forsamlingen foran scenen. Ivrige barnehender rekkes raskt opp i luften.

- 80033321 svarer en av guttene kjapt da læreren peker på han.

Hele skolen med sine 182 elever fra 1.-7. klasse har fellessamling i skolens aula den 11. mars, der de underholdes med blant annet sang, dans og rollespill.

Elevene har en aktiv uke bak seg med bollebaking, salg og panteaksjon. Og strevet gav gode resultater.

 

Flott initiativ

- Dette var grådig kjekt! Jeg synes det er kjempesøtt at de ville samle inn penger til Røde Kors telefonen, uttrykker distriktskoordinator for Røde Kors Rogaland, Eirill Omdal etter overrekkelsen.

Røde Kors telefonen for barn og ungdom feirer i år 10-års jubileum. Pågangen på telefonen er stor og i fjor kom det om lag 16.000 henvendelser bare i Rogaland.

- Vi skulle hatt mer ressurser slik at vi kunne gått rundt på flere skoler for å fortelle om Røde Kors telefonen. Det hadde vært interessant å vite hvor mange av elevene her på skolen som visste om denne telefontjenesten før og etter solidaritetsuken, sier Omdal.

Lærer Bente Breivik kan fortelle at hennes inntrykk var at dette var ukjent for de fleste. Men nå vet alle på hele skolen om tilbudet.

 

Små og store problemer

- Barna tar opp utrolig mange forskjellige emner når de ringer oss. Vi får ganske mange spørsmål om kropp og pubertet, mobbing og kjedsomhet, forteller Omdal.

På svarstedet i Rogaland jobber det 50 frivillige på skift. De har god kjennskap til tema som berører barn og ungdom, og har taushetsplikt. Telefontjenesten gir viktige signaler om hvordan barn og unge opplever sin egen hverdag og er et supplement til det etablerte hjelpeapparatet.

- Innringeren er anonym, så da blir det litt enklere å ta kontakt, tror Linn Beate i 7. klasse. Hun visste ikke om Røde Kors telefonen fra før, og synes uken har vært morsom og lærerik. Alle elevene på skolen har fått hver sin linjal og penn med telefonnummeret til telefontjenesten.

- De innsamlede pengene skal vi bruke til å få laget flere linjaler og penner som vi kan dele ut på skoler og lignende, slik at flere får vite om Røde Kors telefonen for barn og unge, sier Eirill Omdal.

 

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...