Mann på Clinique

09.12.2004
Mann på Clinique
Peelingen skal trenge dypt inn og rense huden.

Ansikts- og kroppspleie har tradisjonelt sett vært kvinnenes domene. Trenden er at flere og flere menn også får øynene opp for litt terapeutisk selvpleie. For å finne ut av dette, la Lureposten sin utsendte seg på behandlingsbenken hos Clinique Marine.

- Så legger jeg på en peelingkrem, den vil rense ansiktet ditt godt, sier Lene Ramsland Wallin, mens hun med myke hender smører meg i ansiktet. Kjenner små korn i kremen. Fremmedordene hagler når en uerfaren mann våger seg inn på damenes område. Peeling får jeg forklart, innholder små sandkorn, som sliper av døde hudceller i ansiktet og gir en dyprens av huden. For å ytterligere forsterke dette, setter hun på en maskin med varm damp. Skal åpne porene og gjøre talg mykere. Det er en totalrenovering på gang. Ansiktsbehandlingen er avslutningen på to herlige timer i hendene til jentene på Clinique Marine.

 

Barnerumpe

- Kjenn, nå er føttene myke som en barnerumpe, sier Kirsten Seljeskog, innehaver av Clinique Marine. Hun har nettopp gitt slitne journalistføtter en omgang. Først et deilig, varmt fotbad, hvor jeg kan slappe av med et godt blad. Og her er det ikke bare dameblader. Etter nøye overveiing velger jeg Kapital foran Illustrert Vitenskap. Hvordan bli rik på eiendom – kanskje det er noen gode tips? Seljeskog legger frem noen fryktinngytende instrumenter. Med skalpellen skraper hun av hard hud. Tangen, som gir assosiasjoner til mindre vellykkede tannlegebesøk, er til negleklipping. Etter en avsluttende pussing, med et dremel-lignede redskap, masseres og smøres føttene. Barnerumpestatusen er oppnådd.

 

Stress

- Du stresser en del, gjør du ikke, mer konstaterer enn spør Seljeskog, etter noen minutters massasje. Det er bare å nikke bekreftende. Med sterke, vante hender finner hun mine ømme muskler.

- Stress sitter her oppe i skuldrene. Dersom du sliter med psyken, setter det seg mer i korsryggen, forteller Seljeskog. Behandlingen er avslappende, og nytelsen blir bare avbrutt av fotografens blitsregn.

- Nå har jeg tatt det verste, men jeg skulle hatt en halvtime til med deg. Spenningene går langt ned i beina, sier Seljeskog etter hun er ferdig med massasjen. Jeg føler meg klar til å bestille på stedet.

 

Siste strøk

- Nå skal jeg bare vaske av peelingen, og klemme ut litt talg, sier Ramsland Wallin. Klemmingen er langt fra det mest behagelige med dagen. Med iver klemmer hun løs. Ikke så mye her, men som vanlig mest på nesen, informerer hudterapeuten. Til slutt smører hun meg inn med en god fuktighetskrem. Noe som ansiktet sugde til seg som en svamp. Flere år siden huden har fått lignende behandling. I speilet ser jeg forskjell. Jeg ser friskere og mer opplagt ut. Huden føles myk og fin, det virker neste som om rynkene har krympet. Med en god følelse i kroppen takker jeg for meg og lover meg selv å komme tilbake. Seljeskog må jo få den ekstra halvtimen hun etterlyste.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...