Bilsalget til himmels

14.10.2004
Bilsalget til himmels
Hallvard Vikeså

2004 har vært et godt år for bilforhandlerne på Lura. Hallvard Vikeså på Ålgårds Auto bekrefter at de selger bra. Folk vil ha dieselmotorer og firehjulsdrift.

- Særlig diesel har tatt av. Det er noe folk vil ha. Det er ikke så mye dyrere enn bensin, kjekkere å kjøre, har bedre andrehåndsverdi, og drar lite drivstoff. Moderne dieselmotorer bråker heller ikke nevneverdig mer enn bensin, sier Hallvard Vikeså, sjef for salget av nye Nissan. At folk har mer penger mellom hendene merkes hos bilhandlerne. På landsbasis er økningen på 25 prosent, mens rogalendingen slår til med en økning på hele 30 prosent. Denne økningen stemmer godt med det Vikeså har sett for sitt merke.

- X-trail er veldig populær. Den selger vi så fort vi får biler inn. Halvstore firehjulstrekkere er inn. Folk setter pris på å sitte høyt, god fremkommelighet og en litt sportslig image. Når dagens SUV-er har personbilkomfort og ikke er så mye dyrere enn andre biler blir det en suksess, sier Vikeså.

 

Renten

At vi har en lav rente kan nok bety noe for det totale bilsalget, men for egen del tror Vikeså at andre faktorer er viktigere.

- Vi selger fornuftige biler, til fornuftige folk. De presser ikke økonomien for å få råd til en ny bil. Større og mer luksuriøse bilmerker kjøpes gjerne av folk som strekker økonomien for å få den bilen de vil ha. Da blir salget mer påvirket av svingninger i renten, sier Vikeså. Han tror økningen i stor grad skyldes at arbeidsmarkedet er på vei opp, og at folk har god tro på fremtiden. Når det selges så mange nye biler blir det et godt utvalg av bruktbiler. Dette vil føre til at det er gode muligheter for et godt kjøp.

 

Fortsatt bra

- Vi venter at neste år blir ganske likt dette. Det er ingenting som peker på noe annet. Vi venter nok kanskje en økning av firmabilsalget, sier Vikeså. Staten har foreslått noen endringer i firmabilbeskattingen, og biler mellom 250 000 og 300 000 ventes å bli billigere for brukerne, mens de som koster over 450 000 blir dyrere.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...