Tradisjonsrik foreldrebarnehage

14.10.2004
Tradisjonsrik foreldrebarnehage
Bursdagsbarn Kristoffer koser seg i matpausen. Med på hyllesten er (fra venstre) Nina Vista, Wenche Barlaug Undheim og Nora Barlaug Undheim (1).

Lura lekestue er en foreldredrevet lekestue for unger som er hjemme med mamma. To ganger i uken treffes ungene til lek, mens mor eller far får tid til litt andre ting.

Det er på tide å spise i Lura lekestue. Alle leker er ryddet unna, og ungene finner frem matpakken. I dag er det særlig stas. Kristoffer fyller fem år, og skal feires. Etter brødskivene blir det muffins til hele gjengen, og bursdagssang til Kristoffer. Praten ungene mellom går livlig. Det er litt ekstra spennende med besøk fra en journalist, som dessuten tar bilder. Ungene poserer villig i blitzregnet.

 

20 år

I over 20 år har Lura lekestue vært et tilbud til barn og foreldre på Lura. Hver tirsdag og fredag fra 0930 til 1300 treffes inntil 18 barn i bydelshuset. Hver gang er det med en aktivitør, og noen foreldre. Hvem det er går på omgang.

- Vi tror dette skaper trivsel i nærmiljøet, også er det bra for ungene å bli kjent med andre før de skal begynne på skolen. De får sine første spede nettverk her. Ungene har ikke godt av å bare gå i skjørtene til mor, sier Wenche Barlaug Undheim. De fleste barna som benytter seg av lekestuen er hjemme med mamma, og det kan nok være bra både for barn og voksen med litt avveksling.

 

Tradisjonelle aktiviteter

Dagen går med til mange tradisjonelle barnehageaktiviteter. Det er sang og fortelling, hver dag har en aktivitet, der ungene ofte får lage noe. Før matpausen er det fri lek. Med mette mager går gruppen ut. Det er også lagt inn turer i løpet av året, til blant annet Barnemuseet, Stavanger museum, Soma gård og Hove plantesalg. I desember er det stor julefest, hvor barna opptrer.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...