Burde reagert tidligere

09.09.2004
Burde reagert tidligere
Politiet er fornøyde med den innsatsen de har gjort.

Politiførstebetjent Kjell Arne Sandve synes politiet har gjort en god jobb med Luragjengen, men anser at mye kunne vært bedre dersom de hadde kommet i gang tidligere.

- En del av ungene har gått gjennom rettsapparatet nå, og har fått dommer for både grov vold og narkotikakriminalitet, sier Kjell Arne Sandve. Han velger å kalle dem unger tross at de fleste er fylte 18 år. Nå er det et par av gjengens medlemmer som venter på at saken skal komme opp. I oktober/november i fjor satte politi og kommune i verk tiltak sammen. Da var det cirka 23 aktive medlemmer i gjengen. Mange forsvant så snart politiet satte fokus på dem. Igjen var en hard kjerne som det har blitt jobbet med over lengre tid.

Lettere
Av de mindreårige gjengmedlemmene har flere blitt tatt hånd om av barnevernet. Noen har havnet i institusjoner på Toten.
- På mange måter er det lettere å jobbe med de under 18. Det er så mye mer samfunnet kan gjøre. Ta kontakt med verge, sette inn barnevernsressurser også videre. Når de blir myndige så er det stort sett bare vi og rettsvesenet som har noe myndighet over disse, sier Sandve oppgitt. Han vil ikke gi barnevernet skylden for dette, for reglene er jo slik de er. Samarbeidet rundt de yngre har vært svært bra.

Nyttet
Det har roet seg ned noe nå, mange av de verste er enten i barnevernsinstitusjon, eller har pågående saker i rettsvesenet.
- Føler at innsatsen har nyttet, men vi burde nok ha reagert kraftigere på et tidligere tidspunkt. Da kunne vi kanskje unngått en del uheldige episoder, sier Sandve. Han jobber nå sammen med kommunen med å innføre en SLT modell (Samarbeid om lokale kriminalitetsforebyggende tiltak) i Sandnes. De har blant annet vært på Island og sett på et lovende prosjekt. Han håper og tror at dette forebyggende arbeidet vil bidra til at gjenger ikke får bygge seg opp.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...