Full fart på Forus

09.09.2004
Full fart på Forus
Her svir Ordin Hetland litt med sin Ford Galaxie på et tidligere stevne.

Til helgen arrangeres Luradagene. Denne hyllingen av bydelen byr på en rekke aktiviteter, også skal jo årets ”Luring” kåres

Det er tiende året på rad innbyggerne i bydelen har mulighet til å treffes for å markere at Lura er en god bydel å bo i.

- Det skal være et bydelsarrangement. Vi håper det kan være samlende for bydelen, sier Ingunn Sørbø ved bydelshuset. Hun har sammen med en rekke lag og organisasjoner gjort klart årets tilstelning. Allerede fredag drar det i gang med stort ungdomsdisko, selv om det er lørdagen som er høydepunktet. Da vil det fra 1200 til 1600 være høyt aktivitetsnivå. Nytt for året er at det for en relativt billig penge vil være mulig å se Sandnes fra luften. Et helikopter skal ta folk på luftige turer. I andre etasje kan ungdommer treffes, spille spill og surfe på internett. Nede i hallen presenterer en rekke av bydelshusets brukere sine aktiviteter, og frivillige organisasjoner og lag har stand med presentasjon av sine aktiviteter. Årets Luradager avsluttes søndag med at menighet og korps marsjerer fra Lura skole til Lura bydelshus, gudstjeneste i bydelshuset, og minifotballturnering i Lurahallen.

 

Revy og merke

Dagen blir på mange måter en flott familiedag, der det finnes muligheter både for stor og liten. Lura IL vil drive med merketaking, det vil være dyreutstilling, karaoke, og tur med Haga Buss sin gamle buss. I en del av lokalet vil lokale kunstnere ha salgsutstilling av brukskunst. For oss som liker å bli underholdt vil ungdomsteateret ha forestilling, og forhåpentligvis kommer også revyteateret med utvalgte sketsjer. Ingunn Sørbø håper at så mange som mulig vil komme, og at det blir et høydepunkt i bydelen.

 

Luring og lotteri

Også i år har næringslivet vært med og støttet arrangementet, og hovedpremien i Luralotteriet er en opplevelsesdag i Lura. Vinneren vil bli godt tatt vare på av bidragsyterne, med mat, soneterapi, ”bli ny dag” på Kvadrat, båttur og overnatting på hotell. Tidligere vinnere har vært særdeles fornøyde med premien. Øyvind Brunvær, generalen for Lura revyteater ble i fjor kåret til ”årets Luring”. Hvem som er aktuelle for den ærerike tittelen i år har det vært mye spekulasjoner rundt. Klart er at vi på lørdag ettermiddag vil ha klart hvem som blir dette årest hederluring.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...