Boliger i Rundeskogen- etterspurt

05.08.2004
Boliger i Rundeskogen- etterspurt
Boligkonsulent Geir Inge Fuglestad skal selge 80 leiligheter like ved Rundeskogen

Navnediskusjon til tross, Kruse Bolig-leilighetene ved Rundeskogen vekker oppsikt. Boligkonsulent Geir Inge Fuglestad er fornøyd med etterspørselen så langt.

- Selve den arkitektoniske utformingen av lavblokkene ved Rundeskogen er spesiell. De er tegnet av et lite arkitektfirma i Stavanger, Studio Ludo, og de er kjent for en ganske særpreget arkitektur. Det virker som mange kjøpere er interessert i boliger som skiller seg ut fra mengden, sier Fuglestad. Han står på toppen av den gamle gravhaugen som kommer til å ligge midt mellom de prosjekterte leilighetsbyggene og peker for å forklare hvor de første blokkene skal plasseres.

- Vestsiden skal bebygges først. Når vi har solgt 70 prosent av leilighetene i hver lavblokk, begynner vi byggingen. Til sammen er ni leilighetsbygg planlagt, det vil si 80 leiligheter. Første byggetrinn innebærer 18 leiligheter over to bygg. Prisklassen er fra 1.280.000 kroner til i underkant av 2,5 millioner kroner. Og min spådom er at disse leilighetene vil bli svært attraktive også på bruktmarkedet når den tid kommer, sier Fuglestad, som kan opplyse om at sju av de 18 første leilighetene var solgt per 28. juli.

 

Navnet skjemmer ingen

Etter at Kruse Bolig la fram Rundeskogen-prosjektet for offentligheten har det vært en diskusjon rundt navnevalget. Rosseland er det korrekte navnet på området, mener historikere. Navnediskusjonen har lite å si for salget og prosjektet, mener Fuglestad.

- Navnet Rosseland konkurrerer med navn på andre boligfelt i distriktet, mens det er Rundeskogen folk flest forbinder med dette området. Uansett så er det ikke navnet som er det viktigste her, det er hvordan boligene blir.

 

Tar vare på historien

Det de ni lavblokkene skal oppføres, har man funnet restene av en jernaldergård. Arkeologer har saumfart området i forkant av byggingen slik at ingen arkeologiske skatter skal ødelegges ved byggingen. Litt av områdets gamle historie skal ivaretas på det nye boligfeltet.

- Mellom lavblokkene vil det bli laget et friområde som både får langbenker og et ildsted. Vi ønsker å vise fram litt av områdets historiske egenart, også etter at prosjektet er ferdig, forteller Fuglestad. 

Frank Bertelsen

Stikkord i denne artikkelen
Kruse Bolig-leilighetene,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...