Borgli beklager nei til Trallfa og Lidl

27.05.2004
Borgli beklager nei til Trallfa og Lidl
Pål Morten Borgli

Etter både befaring og møte 12. mai sa Sandnes kommunes Utvalg for byutvikling nei til både Lidl og Trallfas byggeprosjekt i Lura næringsområde. Pensjonistpartiet avgjorde.

Med syv av seks stemmer ble byplansjefens innstilling om avslag vedtatt. De andre seks stemmene gikk i favør av Olav Birkelands forslag om å vente med endelig svar til ny reguleringsplan for Lura Næringsområde foreligger. Dermed har både Trallfa og Lidl fått svaret de fryktet, et endelig nei på deres søknader som over lengre tid har vært tema i Utvalg for byutvikling. Vedtaket har vekket reaksjoner, særlig siden et politisk flertall først sa ja da saken ble behandlet i desember 2003. Pensjonistpartiet har siden desember skiftet synspunkt og avgjorde saken med sin ene stemme. FrP-politiker og varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli, reagerer sterkt på vedtaket og Pensjonistpartiets omvending.

- Lura er i dag en stor kraft i handelsnæringen i Sandnes. Isteden for å si nei til aktører som kan styrke handelen i Sandnes ytterligere, må vi være ydmyke for de som satser på regionen. Jeg mener det var feil av Pensjonistpartiet å si nei til Lidl og Trallfa, sier Borgli.

 

Dispensasjonssak

Trallfas planer var å bygge kombinert sentrallager og utsalgssted for Bredal sko og lager og utsalgssted for Jysk (tidligere Norsk Sengetøylager). Lidl ville bygge butikk i Stokkaveien 25, altså mellom Kvadrats parkeringshus og motorveien. Utvalg for Byutvikling begrunner sitt avslag med henvisning til de foreliggende reguleringsplaner hvor det heter at begge områder er regulert til kontor, industri og service, altså ikke dagligvarehandel. Vedtaket av 12. mai innebærer at både Trallfas og Lidls kan søke om dispensasjon, men en slik tillatelse er per dags dato urealistisk da Utvalg for byutvikling har tidligere bestemt at slike saker ikke skal behandles før ny reguleringsplan for Lura Næringsområde er ferdig. I følge byplansjef Jan A. Bekkeheien vil denne forligge tidligst i løpet av høsten

 

Avventer

Økonomidirektør i Trallfa, Tor Finne, hadde enda ikke fått tilsendt Utvalg for byutviklings møteprotokoll og vedtak da Luraposten tok kontakt, og sier han vil sette seg grundig inn i vedtaket før eventuelle uttalelser og reaksjoner. På spørsmål om Trallfa vil søke på nytt når den nye reguleringsplanen foreligger i løpet av høsten, sier han at man avventer situasjonen.

- Det kommer helt an på om vi fremdeles har kunden og oppdraget. Først må vi se hva politikerne har sagt i sitt avslag denne gang, sier Finne

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...