Vil ha lopper

27.05.2004
Vil ha lopper
Knut Magne Dalland

Finn fram gamle ski og andre lopper du har stuet vekk og aldri kommer til å bruke mer. Lura menighet trenger lopper til sitt tradisjonelle loppemarked som i år går av stabelen lørdag 5. juni.

- Loppemarkedet på Lura har lange tradisjoner. Jeg vet ikke helt når det ble arrangert for første gang, men det første i rekken ble arrangert før Lura kirke sto ferdig på 1980-tallet. Folk er alltid flinke til å rote fram ting og tang som passer inn på loppemarkedet vårt, så jeg håper at det også i år kommer inn mange lopper, forteller Knut Magne Dalland som sammen med Wilhelm Klüver og Terje Hjertvikrem utgjør årets arrangementskomité.

Auksjon
Lopper kan innleveres ved kirken tirsdag 1. juni og onsdag 2. juni klokka 18.00-20.00. Torsdag 3. juni og fredag 4. juni åpner dørene klokka 18.00 og holdes åpne utover kvelden på ubestemt tid.
- Vi kan også hente lopper. Vi har tilhengere og biler, så det er ingenting i veien for å gi fra seg store lopper som veier en del. Det er bare å slå på tråden eller sende en e-post, så avtaler vi tid og sted for avhenting, sier Dalland, som også planlegger auksjon.
- Auksjonen er noe av det mest spennende med loppemarkedet. Om det blir auksjon, avhenger av loppene vi får inn. Vi skal gå gjennom alle de tingene vi får inn og plukker ut de loppene vi synes er finest. Disse skal da under hammeren, og det pleier alltid å bli liv og røre foran auksjonariusen.

Penger til barna
De innsamlede midlene kommer i sin helhet til å gå til Lura menighets omfattende barne- og ungdomsarbeid. En kafé blir også å finne i kirken.
- Loppemarkedet starter klokka 11.00, og da skal kaffen være traktet og kakene bakt. Pengene vi samler inn kommer til å få ben å gå på, det er mye som trengs for å opprettholde vårt tilbud til de unge. Bare Byggeklossen, som er et tilbud til de minste barna og deres foreldre, samler opp til 160 deltakere, foreteller Dalland.

Har du lopper som du ønsker Lura menighet skal hente? Ring Knut Magne Dalland på telefon 47501100, eller send en e-post til .

Frank Bertelsen

Stikkord i denne artikkelen
lopper,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...