20 år med brød og sirkus

30.04.2004
20 år med brød og sirkus
Artister fra Sirkus Agora gjorde seg solid bemerket under feiringen av Kvadrats 20-års markering.

Etter 20 år har Kvadrat en suveren stilling som landets største kjøpesenter. Jubilanten feiret seg selv med både klovneri og høytidelighet.

- Det ble en fenomenal uke. Full rulle fra morgen til kveld. Massevis av arrangementer og glade mennesker. En svært vellykket feiring, forteller en sliten, men tydelig fornøyd senterleder Hans Inge Skadberg.

Festuka begynte mandag morgen med ei 20 meter lang kake og åpning av nybygget ved ordfører Jostein Rovik. Så gikk det slag i slag innenfor de mange veggene hos kjøpesentergiganten. Sirkus Agora vartet opp med klovner, sjonglører og artisteri, søskenparet Frank og Rita Eriksen holdt konsert og da klokka rundet 24.00 ble jubileumsfyrverkeriet skutt i været.

- Det ble et veldig spektakulært fyrverkeri. Det smalt faktisk mer enn vi hadde trodd, så jeg må bare beklage til de som ble vekket. Men det var like fullt en fin avsluting på åpningsdagen av jubiléet vårt, sier Skadberg.

 

Noen for enhver smak

Resten av festuka ble også fylt med små og store happenings. Moteshow og modeller sto i kø, det samme gjorde danseoppvisninger og spesielle aktiviteter for de aller yngste.

- Det har vært enormt mange arrangementer. Vi ville sette et ekstra fokus på barna slik at mange av arrangementene var myntet nettopp på de minste. Men bevares, det var mye for de voksne også. De gjorde hvert fall et godt innhogg i kaken. Selv likte jeg konserten med Frank og Rita Eriksen spesielt godt. De gjorde jobben til gagns, forteller Skadberg.

 

Stor arbeidsplass

Det var en velvoksen 20-åring som nylig feiret bursdag. Kvadrat har siden åpningsdagen vært arbeidsplassen til stadig flere, i dag jobber om lag 1300 mennesker med handel og vandel på kjøpesenteret. 28 av dem har jobbet på Kvadrat siden åpningen.

Opp gjennom årene har senteret gjennomgått mang en ansiktsløftning og utvidelse. Det har vært et jevnt tilsig av nye butikker, og åpningen av det 1500 kvadratmeter store nybygget ved Princess gjorde at enda fem nye butikker har fått plass. Stillingen som Norges største kjøpesenter har altså Kvadrat trygt i lomma.

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...