Vil ha ny grusbane

24.03.2004
Vil ha ny grusbane
Helge Mønnich

Lura Idrettslag har i mange år hatt svært dårlig banekapasitet både for barn
og voksne. Nå kan en ny grusbane være på trappene, avgjørelsen tas i Sandnes bystyre innen kort tid.

- Lura IL har de siste årene lidd under banemangel. Det har i sin tur ført til en dårligere sportslig satsing enn hva vi vil ha. En ny bane kan gi opptil 24 nye treningstimer per uke for våre yngste medlemmer, noe som er svært verdifullt for vårt breddetilbud, sier Helge Mønnich i Lura IL..

 

Opp til politisk behandling

Den nye grusbanen er planlagt på nordsiden av eksisterende grusbane ved Lura stadion, der hvor sykkelstien fra Forus deler seg i to løp. I dag ligger en liten og dårlig vedlikeholdt grusbane hvor den nye banen skal graves ut, og denne gamle banen skal da erstattes med en større bane som blir 55 meter x 40 meter. Hvis politikerne i kommunen sier ja.

- Spørsmålet om ny bane skal behandles politisk før sommeren. Reguleringsplanen skal ut på høring allerede før påske slik at de som har kommentarer eller innsigelser får mulighet til å fremme sine synspunkt. Jeg velger uansett å tro at vi får en ny bane. Vi har et godt samarbeid med kommunen, og de har vist seg å være forståelsesfulle når det gjelder behovet for boltreplass for idrettslagene her i bydelen. Kommunen har da også allerede satt av mesteparten av pengene som skal til. Det er i dette området Lura ILs fotballavdeling hører til og det er dette som er naturlig tomtevalg for ny bane, sier Mønnich.

 

Flomlys

Selv om en gressbane hadde vært det mest ideelle for Lura IL, er Mønnich innforstått med at et slikt ønske nok er i det blå.

- En gressbane krever en god del mer plass og koster minst dobbelt så mye. En grusbane vil dekke våre behov godt nok. Banen vil selvsagt få det nødvendige ekstra som belysning og ballnett rundt banen slik at naboene skal slippe minst mulig ergrelse. Vi skal også jobbe for å legge trafikken til og fra banen slik at det ikke blir gjennomgangstrafikk i boligfeltet like ved, sier Mønnich. Banen vil også få flere mål, slik at banen kan brukes både på langs og på tvers.

 

God rekruttering

Mønnich kan også fortelle at Lura IL de siste årene har opplevd en meget bra rekruttering til sin barn- og ungdomsavdeling og oppgir det som en av grunnene til at Lura IL trenger flere baner. Trenerkrefter har man heldigvis også tilstrekkelig av.

- For senest et par uker siden, fikk vi en telefon av en tidligere Lura-spiller som ønsket å trene et lag. Slikt er ikke dagligdags, men svært hyggelig. Lura IL har mange gamle oldboys-helter som er flinke til å stille opp som trenere for de yngre lagene, slik at vi skal nok kunne utnytte den nye banens muligheter til fulle, sier Mønnich.

Frank Bertelsen

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...