Trafikkproblemer ved Lura skole

24.03.2004
Trafikkproblemer ved Lura skole
Tom Sveinsvoll

Leder Tom Sveinsvoll i samarbeidsutvalget ved Lura skole frykter at elever kan bli påkjørt i kaoset som oppstår på skolens parkeringsplass morgen- og ettermiddagstid.

Sveinsvoll har skrevet brev til kommunen, hvor han påpeker at skolens personale på 74 personer må dele på 29 parkeringsplasser. Dette framtvinger parkering i skolens innkjørsel og på en trafikkøy nær parkeringsplassen. Når foreldre skal bringe ungene til skolen blir det fort kaotisk.

- Foreldrene kjører inn på skolens parkeringsplass for å sette av elevene. Når dette skjer samtidig med at skolens ansatte skal parkere på stedet, oppstår det farlige situasjoner med kjøring og rygging, sier Sveinsvoll, som selv kjører ungene til skolen hver dag.

 

Foreldre bør bruke snuplassen

For noen år siden ble det opparbeidet en snuplass sør for skolen, hovedsakelig beregnet på skolebussene. Skolen har gjentatte ganger oppfordret foreldrene om å bruke denne snuplassen når de bringer barna til skolen. Noen foreldre har rettet seg etter oppfordringene, men andre gir blaffen.

- Det er fortsatt en del foreldre som bruker den ordinære parkeringsplassen til av- og påstigning ved elevtransport. For å gjøre forholdene tryggere er det nødvendig med en del tiltak, mener Sveinsvoll.

 

Vil ha større p-plass

Overfor kommunen forlanger han at parkeringsplassen utvides på sørsiden av fotballbanen. Dessuten bør nåværende parkeringsplass skiltes bedre, og skiltingen må fortelle at parkeringsplassen kun er beregnet på skolens ansatte.

- Elevene har krav på en trygg skolevei. Når biler parkerer på fortauet, blir ungene presset ut i veien, påpeker samarbeidsutvalgets leder, som også forlanger klipping av hekker i nabolaget, nærmere bestemt på stedet hvor gang- og sykkelstien krysser Granveien.

- Huseiere som har hekker i dette området bør få beskjed om å klippe dem ned til en høyde som ivaretar oversikten både for bilførere, syklister og gående. Det bør også overveies om det er nødvendig med en form for malingsmarkering i asfalten for å markere at dette er et farlig kryss, sier Sveinsvoll.

 

Høy prioritet

Seksjonsleder Håkon Auglend i transportplanseksjonen i kommunen sier at saken har høy prioritet i kommunen, men kan ikke love noen snarlig løsning.

- Det er grunn til å se nærmere på skiltingen rundt skolens parkeringsplass, men utvidelse av parkeringsplassen krever mer planlegging. Hvis det foreslås fysiske tiltak av noe omfang må disse innarbeides i kommunens trafikksikkerhetsplan ved neste revisjon, sier Auglend. Han mener andre virkemidler kan redusere behovet for en utvidelse av parkeringsplassen.

- Man kan jo vurdere om det er mulig for flere ansatte å bruke andre transportmidler, for eksempel sykkel eller buss fremfor bil, sier seksjonslederen.

Tom Gaudland

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...