Snerten barnerevy om skolen

16.02.2004
Snerten barnerevy om skolen
Lura komiteater

Tidlig krøkes må den som god revykrok skal bli. Bydelshusets komiteater-gruppe for barn underholdt storveis med forestillingen ”Skolen er en vits” i forrige uke.

- Vår forestilling handler om en skole hvor det skjer mye rart. Lærere som stikker av når de ikke kan svare på spørsmål, rektorer som ikke ser forskjell på lærere og elever, og elever som ikke er helt gode i hodet. Heldigvis er det ikke slik på den vanlige skolen hvor jeg går, på Porsholen, sier Andreas Østrem (12). Andreas var den ene av to gutter som ble med på komiteaterets revyforestilling Han fikk rollen som skolens kuleste gutt. Tøff i trynet og en superkul gåstil var nøkkelord for Andreas sin rolle.

Lettere nervøse
Lura komiteater begynner etter hvert å få tradisjoner. Opprinnelig var den en del av Vara barneteater som startet i 1991 på Varatun gård. I 1994, da Lura bydelshus ble bygget, flyttet en del av ungene virksomheten til Lura for å stifte sin egen teatergruppe. Siden den gang har mangt et morsomt barnestykke blitt satt opp i bydelshuset, og i dag teller gruppa 30 barn fra skolene Lura, Porsholen, Trones og Jåtten.
I årets revy spilte Nina Tellenes (11) den nervøse eleven, mens Christine Gundersen (12) spilte skolens jåledukke. Nina forteller:
- Vi har øvet hver torsdag siden slutten av september. I begynnelsen var det litt flaut å stå på scenen, men nå begynner vi å bli vant med det. Likevel var vi ganske nervøse før forestillingene med publikum i salen. Men det gikk bra, selv om noen slet med å huske all teksten.

Fornøyd med resultatet
Det er barne- og ungdomsarbeider ved Lura bydelshus, Arvid Rettedal, som står bak komiteaterets oppsetning, og det er han som har skrevet det meste av tekstene. Barna har også skrevet noen sketsjer selv.
- Dette var vår første skikkelige revy. Med 19 revynummer og sang, dans og vitser var det et puslespill for å få alt til å henge sammen. Vi laget sketsjer inspirert av geografitimer, musikktimer, mattetimer, friminutt og mye mer. Alt satt grundig på spissen. Men ungene har stått på i forkant, og gjorde det bra på scenen, slik at vi har blitt ganske fornøyde, sier Rettedal.

Drar på komileir
Selv om årets forestillinger i bydelshuset er over for dnne gang, har komiteateret videre planer for året. I pinsen drar de på komi-leir i Sauda for å vise frem noen av sketsjene for kolleger i andre barneteater. Og neste år er det på ´an igjen. Gled dere!

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...