Bonanza for bydelens bilselgere

16.02.2004
Bonanza for bydelens bilselgere
bilforretning i bydel

Den lave renta gjør at mange kjøper ny bil. Januar var en sjelden god måned for bilforretningene i bydelen. Hegre Bil AS topper salgslista.

- Januar var en særs god måned. Sluttstreken viser 60 inngåtte kontrakter på nye biler i årets første måned, noe som er et høyt tall sett i forhold til de senere årene, forteller salgssjef ved Hegre Bil AS, Jone Hana. Det er Toyota Corolla som er mest i vinden hos Hegre, men også Toyota Yaris og Toyota Rav har solgt bra. Hegre har solgt Toyota i 40 år, men sjelden har så mange biler blitt solgt fra Gamleveien i løpet av en måned.
- Det er klart at rentenivået har sitt å si for bilsalget. Vi hadde også en kampanje på Corolla i januar og den slo bra an. Toyota er Norges mest solgte bilmerke for fjerde år på rad, og det ser ut til at den trenden fortsetter, sier Hana.

Bra landet over
Statistikken for bilsalg på landsbasis bekrefter et sterkt nybilsalg. Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken viser at det ble registrert 8.202 nye personbiler i januar 2004. Dette er 1226 flere enn i januar året før, en økning på 17,6 prosent.
Også salgssjef ved Ålgård Auto, Hallvard Vikeså, er godt fornøyd med salget til nå i 2004. I januar ble mellom 35 og 40 kontrakter inngått på nye biler i bilforretningen på Vibemyr.
- Hos oss er det spesielt den nye utgaven av Nissan X-Trail som har slått an. Dette er en firehjulstrekker med solid sportslig innslag, og det er særlig diesel-utgaven som er populær, forteller Vikeså.

Venter på ny Astra
Hos Sven Kvia AS i Gamle Somavei er man også tilfreds med starten på året. Salgssjef Paul Rønneberg kan fortelle om 50 solgte nybiler. Opel-modellene Zaphira, Meriva og Vectra leder an i salgsstatistikken. Men Rønneberg opplever at en del fremdeles sitter på gjerdet.
- Mange av våre kunder venter på den nye Opel Astra. Og når den lanseres i Norge 22. april vil den etter alt og dømme styrke vårt salg enda mer. Som følge av den lave renten har mange husstander en del mer penger mellom hendene, og når det i dag er mulig å få rente på billån ned mot 4,25 prosent er det naturlig at mange heller vil betale ned på en ny bil enn på en gammel, sier Rønneberg.

Hos Auto 2000 AS er det varebilen Citroén Berlingo som har solgt best til nå i år. Til sammen inngikk bilforretningen i Myklabergveien hele 55 kontrakter på nye biler i januar. Et meget bra resultat, mener salgssjef Torleif Auglend.

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...