Vil vel for lokalmiljøet

12.05.2005
Vil vel for lokalmiljøet
Christina Dreetz

Det er et hav av velforeninger i Stavanger. Christina Dreetz, leder av Midtre Våland beboerforening, synes det er naturlig å engasjere seg.

- Det er en fantastisk fin måte å treffe folk på. Vi er jo innflyttere, og hadde aldri blitt så godt kjent med andre, dersom vi ikke hadde engasjert oss, sier Christina Dreetz. Hun synes det er kjekt å bidra til å forbedre lokalmiljøet. Foreningen jobber blant annet for en opprustning av lekeapparatene i Agent Kiellandsgate, videreføring av opprustningen i Vålandskogen, og hver sommer har de grillfest sammen med de andre beboerforeningene på Våland. Saken som allikevel har tatt mest tid og energi, er hvorvidt det skulle blir lokk over motorveien eller ikke.
- Vi lyktes litt, selv om vi ikke er fornøyde. Det ble i alle fall et lite lokk, sier Dreetz lakonisk. Av tiltak som hun er fornøyd med, nevner hun oppgraderingen av Vålandskogen, med klatrevegg ved Ullevållen, og forbedringer for akende i Blomsterbakken.

Av rundt 700 husstander på midtre Våland er 136 medlemmer. De er fem i styret. Sammen med de andre beboerforeningene på Våland har de hjemmesiden vaalandsinfo.org. Her finner du informasjon om foreningene, samt en del offentlig informasjon som berører folk i bydelen.

Sosialt
- Selv om vi jobber for mange ulike ting, må man ikke glemme det sosiale. Det er limet i virksomheten, sier Dreetz. Hver sommer arrangerer de grillfest i Blomsterbakken, noe som er svært populært blant både barn og voksne. Her pleier også Stavangers sjefsgriller, Craig Whitson å komme. Til jul er det juletrefest sammen med St. Petri menighet. I tillegg er foreningen ansvarlig for deler av vaffelsalget i Vålandstårnet.
- Å selge vafler der er veldig kjekt, og kontaktskapende. Jeg har likt det svært godt, sier Dreetz. I tillegg har de hatt kanonball hver torsdag i gymsalen på Våland skole og enkelte andre arrangement. I forbindelse med årsmøtet i april hadde Erik Thoring en kulturhistorisk rundtur i Vålandsskogen, som ble svært godt besøkt.
- Det var dessverre ikke så mange som fortsatte til årsmøtet, sier Dreetz. Foreningen er også medlem av Norges Velforbund, her finnes mange gode tips for folk som går med en liten forening i magen.

Fakta:
Totalt finnes det over 60 velforeninger i Stavanger. I bydelen vår har vi klart å spore opp en del, men vi mistenker at det finnes enda flere.

Straen Velforening - Terje Solvang
Ledaal Vest beboerforening - Harald Forgaard
Velforeningen Bokkaskogen - Helge Tangen.
Solhaugen Velforening - Ellen Walvik.
Måltroststien velforening - Bjørn Andersen
Egenes og sentrum velforening - Margit Ulven
Midtre Våland beboerforening - Christina D. Dreetz

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
velforeninger, stavanger,

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...