Hjelper deg med det meste

16.09.2004
Hjelper deg med det meste
Svein Harald Hauge og Kari Bang Jacobsen ved kommunens servicekontor hjelper

Kommunens servicekontor i Olav Kyrresgate ordner mer enn du kanskje tror. Ambisjonen er å kunne svare på alle regelstyrte spørsmål

- Vi veileder mye folk. De som ikke vet hvor de skal, kan henvende seg til oss. Vi løser 90 prosent av forespørslene selv. Dersom vi får inn en forespørsel vi ikke kan svare på, forsøker vi å være med når denne blir løst. På denne måten lærer personalet stadig nye ting, og holder seg oppdatert, sier Svein Harald Hauge, leder for kommunenes servicetorg. I tillegg til å serve publikum med en rekke byggesaksopplysninger har de også oversikten over barnehageplasser og skole. De er også ansvarlige for kommunens hjemmesider og vikarpoolen til sykehjemmene. Gjeldsrådgiverne er også underlagt servicetorget. Siste nytt er at de får ansvaret for kommunekassen. De ansatte må kunne mye forskjellige ting, for å kunne svare på en rekke ulike spørsmål.
- Det står utfordringer i kø. Vi har fått et stadig større arbeidsområde. Nå gjelder det å kunne sette alle disse tingene i system, og videreutvikle personalet. Helt hva dette med kommunekassen innbærer vet vi ikke, men nå skal vi i alle fall på ranskurs, smiler Hauge. Ambisjonen er at servicetorget skal kunne svare på alt som er regelstyrt. Dersom det er skjønn i bildet må saken derimot videre til fagpersonene.

Fornøyd
- Stort sett alle som kommer til oss er fornøyde med den servicen de får. De blir nok kanskje litt overrasket over hvor mye vi kan hjelpe med, og at de ikke bare blir henvist videre, sier Hauge. Mesteparten av personalet på servicetorget kommer fra kultur og byutvikling. I tillegg er det rekruttert noen nye. Hauge vil gjerne påpeke noe som han gjerne vil ha frem.
- Vi er ansvarlige for bosspannene også, hvem som skal ha hvor store og slikt. Også er det hos oss du får kjøpt nye bioposer til den brune dunken, sier Hauge. Selv om ansvarsområdet stadig har økt, får de ikke tilført noe mer ressurser.
- Det er vel dagens melodi, at færre folk skal gjøre mer.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...