Trenger bøssebærere

16.09.2004
Trenger bøssebærere
Egil Songe-Møller trenger

Årets TV-aksjon går av stabelen 17. oktober. Pengene går til inntekt for arbeid med psykisk syke. Det er behov for flere bøssebærere i bydelen.

- Vi håper folk har anledning til å stille opp. Det er til et formål som berører de fleste. Alle kjenner noen som har en psykisk lidelse, sier Gro Kristiansen, medlem av bydelsutvalget. Hun tror at det kan bli stor interesse for dette er noe som skjer i Norge.
- Det er klart at det er stor nød, og store behov i mange andre land. Engasjementet for dette er generelt sett veldig stort i Norge. Vi må derimot ikke glemme at vi også har utsatte grupper her hjemme, sier Kristiansen. I følge bydelsleder av aksjonen, Egil Songe Møller, er behovet rundt 120 bøssebærere. De sender i disse dager ut forespørsel til de som hjalp til i fjor, samt en rekke lag, foreninger og frivillige. Selv om de allerede har mange som sikkert kommer til å stille opp, er det alltid behov for flere.
- Har du lyst å være med på dette, så er det bare å ta kontakt, sier Egil Songe Møller. Det går også å melde seg som bøssebærer på aksjonens hjemmeside.

Fordeles
85 prosent av pengene fra årets innsamling går til å bekjempe psykisk og sosial nød i Norge. Det skal skapes boliger for bostadsløse og væresteder for å gi folk som isolerer seg et sted de kan være på sine egne premisser, hvor de kan finne trygghet, tilhørighet, og kanskje få muligheten til å få økt livskvalitet.

15 prosent går til tiltak for barn som har fått traumer av krig og konflikter andre steder i landet. Midlene fordeles likt mellom Kirkes Bymisjon og Rådet for psykisk helse. Aksjonen har fått navnet Hjerterom. Visjonen er å skape et varmere og romsligere Norge. Programmet på NRK skal ledes av Gry Blekastad Almås og Håkon Haugsbø.

Kronprinsesse Mette Marit er aksjonens høye beskytter. I tiden frem til aksjonsdagen vil Kronprinsessen bruke tid på å sette seg inn i aksjonens temaer og hvordan Kirkens Bymisjon og Rådet for psykisk helse jobber.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...