Spent, men klar for første klasse

18.08.2004
Spent, men klar for første klasse
Klasselærer Tor Arne

Per Kristian Line (6) gleder seg til å begynne i første klasse. Om det var han eller mor og far som var mest spent første skoledag er usikkert. Rektor Kari Helle Olsen ved Kampen skole tok vel imot de små prinsene og prinsessene.

Det er regnvått på gaten, tunge skyer truer med mer nedbør. Det er første skoledag, så Per Kristian Line bryr seg lite om været.

– Det skal bli kjekt å begynne på skolen, selv om jeg nok kommer til å savne barnehagen litt, sier Per Kristian. Han har fått ny ryggsekk, og pennal og viskelær og alt som skal til. Spiderman selvfølgelig. Litt forberedt er han på skolestart, han har tjuvstartet på SFO, og kjenner noen av guttene han skal gå i klassse med. En liten tåre kan anes i øyekroken til mamma Åse Line. Hun og mannen Ivar Line følger Per Kristian langs Misjonsveien. Stadig flere unge håpefulle dukker opp. Hånd i hånd med mor og far. Det er lite av den vanlige spøken og leken ungene holder på med. Spenningen ligger i luften. Forventningsfullt. Skyene har sprukket opp, og vi får en strålende solskinnsdag. Rektor Kari Helle Olsen samler folket rundt trappen. Opprop. De små prinsene og prinsessene blir fordelt i grupper på rundt ti elever. Mor og far står med kamera klar. Noen unger er nervøse, og ser ikke ut til å glede seg i det hele tatt. Holder mamma godt i skjørtekanten. Andre hopper og spretter, klar for livet på skolen der de skal lære å lese, regne, treffe nye venner og uvenner og sikker også ha noen kortere og lengre forelskelser.  Per Kristian havner i grønn gruppe, sammen med blant annet Ole Edvard Tvedt som han kjenner godt fra før. Kontaktlærer Tor Arne, for anledningen i grønn t-shirt leder elevene til klasserommet. Mor og far følger spent med. Etter litt er skolegården tom. Den venter på friminutt, og at et nytt skoleår skal komme skikkelig i gang.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...