Festsommeren 2004

16.06.2004
Festsommeren 2004
Fullriggeren Sørlandet kommer med fullt mannskap til Tall Ships´Race i august.

Få, om noen, har så mange sommerfestivaler i nabolaget som vi på Eiganes og Våland. Spenn setebeltet og hiv deg med på moroa!

- Aktivitetsnivået og spekteret av festivaler i Stavanger er enestående her til lands. Folk som bor like ved vågen er utrolig heldige som får sjansen til å være med på så mye moro. Det er nesten slik at folk ikke trenger dra på ferie når det skjer så mye like utenfor stuedøra, sier Nina Høyland, reiselivsdirektør i Region Stavanger BA, destinasjonsselskapet for Stavanger, Sandnes og Jæren (tidligere Destinasjon Stavanger).
- Og her nede på turistkontoret har sommertravelheten allerede begynt. Turistene har for alvor begynt å innta byen. Mange av dem har det samme spørsmålet, hvordan finne veien til Gamle Stavanger. Jeg tror de aller fleste turister som besøker byen vår, er innom Gamle Stavanger, smiler Høyland.

Sexy trubadurfestival
Stavangers festivalsommer er allerede godt i gang. Nylig ble Humorfestivalen avviklet med stor suksess, og nå står de andre byfestene formelig i kø. En av dem er trubadurfestivalen som avvikles 7. til 10. juli. Sjefstrubadur Lennart Ims forteller at hans festival blir ”sexy”.
- Vi har en artistliste som teller nærmere 50 trubadurer som skal spille på mange forskjellige utesteder i byen. Det spesielle med disse konsertene er at artisten stiller uten band, de er helt alene på scenen og har kun med seg gitaren. Et skikkelig sexy konsept. I fjor fikk vi kun positive tilbakemeldinger, og jeg er sikker på at det også i år blir en steinbra festival, sier Ims. Første trubadur ut 7. juli er Jonas Fjeld og deretter fortsetter festivalen med artister som Bjørn Berge, Unni Wilhelmsen, Anne Grethe Preus, Svein Tang Wa, St.Thomas og mange flere.

Fokkeslaskene i august
I år vender også verdens flotteste seilskip tilbake til vågen. Tall Ships´ Race går av stabelen 7. til 10. august.
- Vi legger opp til at det skal bli trivelige dager for alle aldersgrupper, sier Ole Aga som er prosjektleder for Tall Ships´ Race i Stavanger.
- Seilskutene er i seg selv verd et besøk i havnen. Det vil også bli demonstrert forskjellige håndverk som har lange tradisjoner i den norske kystkulturen. Det blir en egen avdeling for gamle bruksbåter, fra den tiden da seil og årer var viktigere enn motor. Det er ikke klart hvor mange skuter som kommer, men vi regner med cirka hundre. Da er det ikke plass til så mye annet i havnen. Mellom andre gjøremål vil det bli satt av tid slik at publikum kan få komme om bord i skutene, forteller Aga

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...