Inviterer til Småsteinklubb på Friluftssenteret

23.04.2004
Inviterer til Småsteinklubb på Friluftssenteret
Leder i Stavanger Geologiforening, Lars Garborg, og leder for Småsteinklubben, Synnøve Aslesen, inviterer steingalne barn og unge til steinturer

Stavanger Geologiforening flytter til Mississippi Friluftssenter på Dyrsnes. Samtidig ønskes barn velkommen til Småsteinklubben.

- Småsteinklubben ble startet for litt over et år siden og er for barn mellom åtte og 14 år. I dag har vi rundt 30 medlemmer, med det kunne nok vært mer. Vi har vært nødt til å si nei til noen interesserte på grunn av rommangel. Men nå når vi får vårt eget hus på Dyrsnes kan mange flere barn bli med i klubben, forteller Synnøve Aslesen i Stavanger Geologiforening.

Steinturer
Småsteinklubben er som navnet tilsier, en klubb for barn med interesse for stein. Sammen med tre geologer startet Aslesen klubben i januar i fjor med det formål å lære barn og unge en forståelse av det hun kaller generell geologi, altså steiner og fossiler. Klubben møtes en gang i måneden, og drar da ofte på turer.
- Vi reiser over alt der vi kan gå på jakt etter spennende steiner. Vi har for eksempel vært på Melingholmen i Tananger, Ålgård, Dalen i Telemark og Dale i Sandnes. Hele familien kan selvsagt være med på disse turene. Det viktigste er å komme seg ut i skog og mark. Naturopplevelser er viktig, og samtidig er det jo flott at man kan lære noe, forteller Aslesen.

UV-lys og mikroskop
Det gamle huset ved Mississippi geologiforeningen skal flytte inn i, skal stå klart i løpet av sommeren. Litt skraping og maling, så er alt klart for småsteinklubben. En del utstyr skal også på plass slik at barna kan prøve seg på litt skikkelig forskning.
- På klubbkveldene er det også litt undervisning slik at barna får lært noe. Det blir arrangert foredrag om forskjellige steintyper, og barna får prøve seg med både UV-lys og mikroskop. Vi håper å legge opp en løype med forskjellige steiner slik at barna kan gå på jakt. Sliping av steiner skal vi også prøve oss på, sier Aslesen som driver eget steinsliperi i Steinkargata i sentrum.

Fossiler på prosjektplanen
Til høsten er planen at man skal dra til Ritland i Hjelmeland for å finne fossiler. Jakt på fossiler skal være et eget prosjekt for Småsteinklubben.
- Det finnes veldig mye spennende på bakken hvis man bare har øynene åpne. Barn er veldig flinke til å lete fram steiner og fossiler, og mange synes også det er veldig kjekt. Også er det kjekt at vi i geologiforeningen får unge medlemmer. Vi kan jo ikke ha bare gamle gubber og fossiler i geologifaget, smiler Aslesen.

Frank Bertelsen

Stikkord i denne artikkelen
Småsteinklubb,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...