Våland skole forsinket

18.03.2004
Våland skole forsinket
Våland skole

Under rehabiliteringen av Våland skole har det blitt avdekket problemområder som er større enn forventet. Det er tvilsomt om skolen står ferdig til skolestart høsten 2004.

Våland skole er jo ikke akkurat noe nytt bygg. Det er naturlig at det dukker opp uforutsette ting underveis i oppussingen. Derfor har jobben blitt mer omfattende enn planlagt og arbeidet kommer til å ta lengre tid enn opprinnelig tidsskjema. Det medfører i sin tur til at vi mest sannsynlig må utsette innflyttingen til litt ut i neste skoleår, forteller rektor ved Våland skole, Sigrun Homleid.
- Jeg må uansett gi kommunen og bygningsarbeiderne ros for at de gjør jobben så grundig, og at skolen blir satt 100 prosent i stand. Vi ønsker ikke å flytte tilbake til skolen før den helt ferdig, da får vi heller vente, legger Homleid til.

Råteskader
Rehabiliteringen av Våland skole begynte rundt høstferien i fjor, og det var antatt at prosjektet skulle ferdigstilles innen august 2004. Problemene som har oppstått er i følge Homleid av generell karakter, blant annet er omfattende råteskader oppdaget. Per i dag ser det ut som at paviljongen vil stå ferdig over påskeferien, altså en måned forsinket. Gymsalen skal stå ferdig i løpet av mai og hovedbygget hvor råteskadene er størst, vil mest sannsynlig ikke ferdigstilles før skoleåret er i gang. I tillegg kommer oppgradering av skolegården, noe som skal skje etter alt byggearbeid er ferdig. Det medfører at de om lag 440 elevene antakeligvis vil måtte bruke gamle Solvang skole og Sanitetsforeningens lokaler fram til høstferien.

Mye penger til skolene
Når Våland skole står ferdig i løpet av høsten, vil elevene vende tilbake til en ganske annerledes skole enn den de flyttet fra. Skolen fysiske utforming skal gjennom oppussingen forandres betraktelig, blant annet gjennom betydelige større klasserom. Hvert trinn får sin egen ”leilighet”, og trinnlærerne får egne arbeidsrom i tilknytning til ”leilighetene”. De sanitære forholdene på skolen blir også betydelig forbedret, hver ”leilighet” får egen toaletter.
Oppussingen av Våland skole er en del av Stavanger kommunes svært omfattende prosjekt for å få skolebygningene til å møte kravene i L97. I følge John Peter Hernes i kommunalstyret vil kommunen ha brukt over en milliard når alle Stavanger-skolene står ferdig oppusset.

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...