Interiørspesialistene i Niels Juels gate

18.03.2004
Interiørspesialistene i Niels Juels gate
Anne Grethe Toska (t.v.) og interiørkonsulent Geten Høie

De driftige damene bak Flittige Hender har drevet butikk på Eiganes i snart 25 år, og er et utmerket eksempel på at nisjebutikker kan fungere godt utenfor sentrumsgryta.

- Det kan godt hende at vi hadde fått flere kunder dersom vi hadde drevet forretning i sentrum. Men vi kunne like gjerne druknet i mengden. Så lenge vi kan tilby noe ingen andre kan, er det ingen problem å drive butikk litt tilbaketrukket i Niels Juels gate, forteller Anne Grethe Toska og Anne Tollagsen.

Til inspirasjon
De to venninnene kan se tilbake på mange gode år i lokalet som tidligere huset Bru Kolonial. Mye har skjedd siden oppstarten.
- Vi har vært nødt til å utvide siden vi åpnet dørene første gang. Da vi begynte brukte vi bare kolonialdelen. Siden tok vi i bruk det rommet der gamle Bru solgte fersk fisk. Men det var fremdeles for lite plass så vi fikk lov til å utvide enda mer, men nå er vi fornøyde, forteller Toska. Flittige Henders profil har også blitt endret i løpet av de neste 25 årene med butikkdrift.
- Vi begynte med kurs i veving og lappeteknikk. Etterhvert gikk vi over til å importere stoffer som ikke var å få tak i her til lands. Nå er vi en ren gave- og interiørbutikk, ikke en hobbybutikk som mange tror, forteller Toska og viser frem selvlagede varer som tyder på at påsken nærmer seg med stormskritt.
- Vi lager noen av utstillingsgjenstandene selv. Men ikke alt er for salg. Idéen er like mye å vise hva og hvordan man selv kan lage ting å ha i hjemmet, som å selge, sier Toska. Interiørkonsulent Geten Høie er også med i Flittige Hender-teamet og bidrar til både utstillinger og ved interiøroppdrag.

Langveisfarende kunder
Flittige Hender annonserer sjelden eller aldri. Jungeltelegrafen er deres virkemiddel for å vekke oppmerksomhet blant alle de andre interiørbutikkene i Stavanger. Og kundene strømmer til, både fra Stavanger og andre steder i landet. .
- Vi er så heldige å ha en stor gruppe faste kunder som vi har kjent i mange år. I tillegg er det en del som alltid legger byturen innom oss når de først er i Stavanger. Det er en bergensk dame som sier hun ikke kan dra til Stavanger uten å besøke oss, og noen reiste like fra Drammen for å se hva vi hadde i hyllene. Slikt er hyggelig, synes Toska.

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...