Galleriåpning i Løkkeveien

11.12.2003
Galleriåpning i Løkkeveien
Roy Albrigtsen og Wenche Sunde Bærem

Torsdag 4. desember åpnet Galleri Croma i Løkkeveien. Gjestene stod nærmest i kø for å komme inn til de nybakte gallerieierne Roy Albrigtsen og Wenche Sunde Bærem.

- Det er en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse. Vi har begge vært involvert i galleridrift tidligere, men det er første gang vi driver noe slikt sammen, sier billedkunstner Roy Albrigtsen som sammen med Sunde Bærem bor i Murgata.
- Jeg har vært temmelig nervøs den siste tiden, men endelig kom dagen vi har ventet på. Vi har jobbet mye for å få alt klart, men det gikk akkurat. Vi er meget fornøyd med hvordan galleriet har blitt, og takknemlige over at så mange kom til åpningen, smiler Wenche Sunde Bærem og skuer utover det lille lokalet hvor mer enn et tredvetalls gjester svinset rundt for å beundre de utstilte verkene og for å gratulere byens ferskeste gallerieiere.

Mange kunstnere utstilt
For det var trangt om gulvplassen da Sunde Bærem leste sin åpningstale på slaget 18.00 i lokalet som en gang var Løkkeveiens melkebutikk. Trangt om veggplass var det også, malerier, trykk og tegninger hang tett, pent og bent til beskuelse for de frammøtte. Både Albrigtsen og Sunde Bærem har jobbet profesjonelt som kunstnere i et par tiår, og naturlig nok er mange av de utstilte verkene signert av de to galleristene. Men også mange andre kunstnere har fått innpass i Løkkeveien 66. Kjell Pahr-Iversen, Terry Nilssen-Love, Søren von Krogh og Ulf Dreier er noen av de som har bidratt til utstillingen. Et eget rom er satt av til andre kunstneres disposisjon.
- Noen av våre nære kunstnervenner stiller også ut her. Wenche Omundsen og Lars Falk-Jørgensen har noen av sine bilder på disse veggene. To av våre elever er også på plass med eksempler på sin kunst, forteller Albrigtsen. Både Albrigtsen og Sunde Bærem underviser i malingens noble kunst i sitt atelier i Sandvika, og hvert år inviterer de to til malekurs på den greske øya Skopelos.

Prioriterer tegninger
Litt av formålet med Galleri Croma er å presentere nye og lovende kunstnere.
- Det er ikke lett å slippe til i Stavanger-galleriene for nye kunstnere. Mange gallerier har som krav at kunstnerne må ha fagutdanning før de slipper inn dørene med sine verker. Det er en holdning jeg misliker. Det bør ikke være slik at man må være formelt skolert for å få innpass. Hvis vi kan bidra til at flere kunstnere får sine verker utstilt, mener jeg vi har bidratt med noe viktig, sier Albrigtsen som også har et annet hjertesukk:
- Tegningen som kunstform får etter min mening ikke nok oppmerksomhet. En tegning som kunstverk bør rage like høyt som et oljemaleri, eller en akvarell for den saks skyld. Tegninger blir derfor en viktig del av vår utstilling, forteller Albrigtsen før han mottar nok et håndtrykk og gratulasjon fra en av gjestene som fant veien til det nye galleriet åpningsdagen

Frank Bertelsen

Nyheter

Død løvetann

Død løvetann

Om det å være løvetannbarn ...

Friminutt

Friminutt

Små gullkorn om det kjente og nære ...

Hjertestier

Hjertestier

Gå ordstiene, og se hva de betyr for ...

Samtalemagi - Opplag 2

Samtalemagi - Opplag 2

Boken for alle anledninger og relasjoner ...

Hev ditt blikk

Hev ditt blikk

Forfatter byr på seg selv i denne åpne ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...