Eiganes vel stiftet

11.12.2003
Eiganes vel stiftet
Rannveig Stangeland (t.v.) og Gyri Haave Nilsen skal jobbe for gode oppvekstvilkår for lille Nora.

Rannveig Stangeland og Gyri Haave Nilsen inviterte nabolaget for å stifte Eiganes Vel. Responsen var meget god.

- Av de 270 husstandene i vårt område, har over 50 meldt seg inn. Det synes vi er veldig bra, men målet er å engasjere enda flere i arbeidet for Eiganes ve og vel, smiler lederen i den nystartede velforeningen Eiganes Vel, Rannveig Stangeland. Både Stangeland og Gyri Haave Nilsen bor i B. Christophersens gate, basen for velforeningen. Alle husstander fra Dues vei til Lektor Einar Høigårds gate fikk i oktober lapp i postkassen om stiftelsesmøte, og allerede da meldte det seg 25 interesserte. Og siden har innmeldingene kommet en etter en.
- Det er kjekt å se at folk er interesserte i å jobbe for nabolaget sitt. Vi her på Eiganes er ikke blant de som får mest av kommunen, så vi ble enige om at det var best å selv ta et initiativ. Nå har vi satt opp en handlingsplan med saker vi ønsker å jobbe for, og vi lover at engasjementet ikke kommer til å svinne hen, sier Stangeland.

- Ikke bare militante mødre
Trafikale utfordringer, oppvekstspørsmål og arbeid for en grønn møteplass ved området som på folkemunne kalles ”Villskogen”, er de tre første punktene på handlingsplanen.
- Vi i denne delen av Eiganes består av en god miks av unge og gamle. Det har i løpet av de siste årene foregått et generasjonsskifte i en del av boligene, og nå består nabolaget av alt fra pensjonister til små barn. En av de tingene vi savner er en møteplass der alle aldersgrupper kan trives. Grøntarelet ved Villskogen har vært forsømt i mange år nå, og vi håper vi kan ruste opp området slik at vi kan ta det i bruk. Og det skal ikke bare være for militante småbarnsmødre som oss, men for alle, smiler Haave Nilsen som er velforeningens kasserer.

Gerhardsen-ånden
Velforeningen har også etablert et styre som skal jobbe for de utvalgte sakene. Men for å få gjennomført ting, håper de to småbarnsmødrene at dugnadsånden fremdeles lever på Eiganes.
- Vi skal ikke være en forening som bare prater. Vi vil få saker og ting gjort. Men til det kreves innsats fra flere enn styremedlemmene, og til nå har responsen vært svært positiv. Det ser ut som folk er klar for dugnadsarbeid. Vi skal blant annet søke om tippemidler for å få økonomisk støtte til vår grønne møteplass, samtidig som vi skal følge nøye med på både stadionsaken og planen for Tjensvollkrysset. Eiganes er en god plass å bo, og bedre skal det bli. Vi skal stå på, lover damene i Eiganes vel.

Frank Bertelsen

Nyheter

Nr. 27

Nr. 27

En historie om overlevelse ...

Hjertets bakvegg

Hjertets bakvegg

Om det tunge og smertefulle ...

Den lille tilknytningsboka - Opplag 4

Den lille tilknytningsboka - Opplag 4

Tilknytning – båndet som skaper følelsen ...

Død løvetann

Død løvetann

Om det å være løvetannbarn ...

Friminutt

Friminutt

Små gullkorn om det kjente og nære ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...