Vil ta Rudlå i bruk

16.10.2003
Vil ta Rudlå i bruk
Lena Martinsen (til venstre), Bente Eide og Kjell Ramsdal har store planer for Rudlå

Rudlå er alt for dårlig utnyttet, mener Kjell Ramsdal, Lena Martinsen og Bente Eide. Nå vil de ha i gang et idéverksted for å finne ut hva Rudlå kan brukes til.

- I dag er Rudlå et sted som folk bare går over på vei til sentrum. Det skjer alt for lite her. Området kunne vært brukt til massevis av aktiviteter for folk i bydelen, sier Kampen-beboer, Kjell Ramsdal.
- Vi kan ikke bare skylde på at det i dag trekker mange alkoholikere til Rudlå. Vi som bor i nærheten må ta Rudlå tilbake og lage plassen til en slags aktivitetspark som barn og voksne kan bruke året rundt.

Trenger innspill
Tidligere har det vært skrevet i dagspressen om ungdommer som vil bruke bakken ned mot Løkkeveien som en helårs snøbrett-bakke. Lena Martinsen er med i OUT, en prosjektgruppe som jobber for at ungdom skal bestemme mer over planlegging og bruk av uterom i Stavanger.
- Idéen om snøbrettbakke er en så god og visjonær idé at vi bare må jobbe videre med den. Når man skal ta i bruk uterom trenger vi ikke bare tenke på de tradisjonelle dissestativene. Rudlå kan brukes til veldig mye rart, det gjelder å dyrke fram de gode idéene, mener Martinsen.


Rudlå for alle
Bente Eide er fritidkonsulent i Våland og Eiganes bydel. Også hun brenner for å skape Rudlå om til et levende parkområde.
- Vi må få folk bevisste på mulighetene Rudlå representerer for lokalmiljøet. Her har vi et stort friområde som i dag ikke brukes til noe som helst, men som kan brukes til nesten alt. Nå ønsker vi å få i gang et slags idéverksted, eller et fremtidsverksted om man vil, hvor alle interesserte kan komme med forslag til hva Rudlå kan brukes til. Hovedtanken er at Rudlå skal bli et sted for alle aldersgrupper, og et samlingssted for folk flest, sier Eide.

Foreldrenes ArbeidsUtvalg på Kampen skole har også involvert seg i området rundt Rudlå. Blant annet jobber FAU for å stenge Seehusens gate mellom skolen og Rudlå. I tillegg har Arkeologisk meldt sin interesse for å delta i planleggingen av fremtidens Rudlå, da det på området ligger helleristninger som kan spores tilbake til bronsealderen.

- Det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan bruke Rudlå til. Hva med amfi på tomta bak sjømannshjemmet? Eller en grillplass med benker og bord? Folk må komme med innspill og forslag, sier Eide.

Alle som har idéer og forslag til fremtidig utnyttelse av Rudlå, kan kontakte Bente Eide på telefon 922 54 640, eller på e-post

Frank Bertelsen

Nyheter

Dråpediamanter

Dråpediamanter

En utrolig vakker presentasjon av naturen ...

Taj hos dyrlegen

Taj hos dyrlegen

Det er ikke alltid greit å være ...

Bobben og Eddie - Det første møtet

Bobben og Eddie - Det første møtet

«Jeg er en elefant», sa Bobben. «En rosa ...

Bobben og Eddie - Leteaksjonen

Bobben og Eddie - Leteaksjonen

Hvor er det blitt av Eddie ...?

Ingen vil ha oss. Bind II - Syrisk familie

Ingen vil ha oss. Bind II - Syrisk famil...

Hvordan var det å være flyktende ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...