Vamp til Stokka

16.10.2003
Vamp til Stokka
Vamp lang scene

Egentlig ville Vamp ikke ta på seg flere spillejobber i Stavanger denne høsten. Men da de fikk spørsmål om å holde kirkekonsert under Stokkadagene 2003, klarte Haugesund-gruppa ikke å si nei.

- Og Vamp ikke bare ja til en konsert. De sa til og med at hvis vi greidde å selge ut en konsert, så skulle de stille opp til en ekstrakonsert samme kveld. Så nå jobber vi for harde livet med å selge billetter, forteller primus motor for Stokkadagene 2003, Brit Norheim Larsen.  

Vil fenge alle
Det kan ikke beskrives som annet enn et realt kupp for organisatorene bak Stokkadagene å sikre seg Vamp. Musikerne fra Haugalandet har etter hvert sikret seg en unik posisjon i norsk musikkliv, og de aller fleste med en smule musikkinteresse kjenner viser som ”Tir na Noir”, ”Månemannen” og ”En annen sol”. Mange av tekstene har Vamp fått fra dikteren Kolbein Falkeid, men mange har bandet skrevet selv.
- Et mål med Stokkadagene er å fenge flest mulig mennesker. Vamp er et fantastisk band som appellerer til de aller fleste, til liten og stor. Selv kommer jeg og mannen min til å ta med barnebarna våre og gjøre det til en skikkelig familiekveld, sier Norheim Larsen fornøyd.
Konserten går av stabelen torsdag 13. november klokka 19.00. Klarer Norheim Larsen og de andre i komiteen å selge nok billetter, starter konsert nummer to klokka 21.00.

Fjorår ga mersmak
Det er andre gang i historien at Stokkadagene arrangeres. Fjorårets arrangement var i utgangspunktet ment som en engangsforeteelse, men stor oppslutning og gode tilbakemeldinger gjorde at ildsjeler i Stokka menighet ville få til nok et år med egne dager.
- I fjor ville vi feire at det nye kirkerommet var ferdig og at hele kirken endelig stod klar. Da vi så hvor mye folk satte pris på arrangementet, fant vi ut at vi måtte gå løs på en ny tilstelning, forteller Norheim Larsen.

Bredt program
Startskuddet for Stokkadagene 2003 er 2. november, og varer til 14. november. Et innholdsrikt program har lenge vært klart. Planleggingen begynte allerede ved juletider da komiteen fikk booket foredragsholder og sykehusprest Steinar Ekvik.
- Vi forsøkte å få Ekvik til fjorårets tilstelning, men da var vi for sent ute. Han var allerede ”bestilt” av andre som ville ha foredrag. Jeg har hørt veldig mye positivt om Ekviks måte å formidle på, så mange vil nok få utbytte av hans ord, sier Norheim Larsen. Ekvik skal holde kåseri med temaet ”Hvordan gå videre i de tunge dagene” 2. november.

Av andre ting som står på programmet trekker Norheim Larsen frem konserten med amatørsymfoniorkesterets konsert sammen med Stokka kirkes organist Leif Inge Tjøstheim. Til denne konserten er hele Stavanger bystyre invitert som takk for økonomisk støtte til byggingen av kirken og det nye orgelet. Norheim Larsen gleder seg også til miniseminaret med Stavangers tidligere domprost Per Frich-Høydal.
- Jeg har vært på foredrag med med Frich-Høydal i jobbsammenheng. De ble det så stille i lokalet at man kunne høre en knappenål falle. Han er en meget inspirerende taler.

Også for unge
Barn og unge skal også få sitt under Stokkadagene. ”Galen i halen”-gjengen fra konservatoriet har i løpet av de siste par årene blitt bejublet av barn overalt i Stavanger og Sandnes, og er kjent for å lage morsomme konserter basert på viser og barnesanger.
- Det er litt ekstra kjekt med ”Galen i halen” siden Stokka-jenta Kristin Halle Maaseid er med, sier Norheim Larsen.
Det blir også en egen ungdomskveld. Det loves musikk, underholdning og drama, alt i scenesatt av bydelens unge.
- Vi har masse flink og innsatsvillig ungdom her på Stokka. Ungdomskvelden blir helt sikkert bra. Det gjør resten av Stokkadagene også, smiler Norheim Larsen.

Se bydelskalenderen for mer utfyllende informasjon om Stokkadagenes program

Frank Bertelsen

Nyheter

Død løvetann

Død løvetann

Om det å være løvetannbarn ...

Friminutt

Friminutt

Små gullkorn om det kjente og nære ...

Hjertestier

Hjertestier

Gå ordstiene, og se hva de betyr for ...

Samtalemagi - Opplag 2

Samtalemagi - Opplag 2

Boken for alle anledninger og relasjoner ...

Hev ditt blikk

Hev ditt blikk

Forfatter byr på seg selv i denne åpne ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...