Vil bli beste bydel også i år

22.09.2003
Vil bli beste bydel også i år
Erik Jarlsby vil at nettopp DU skal melde deg som bøssebærer.

Våland og Eiganes er tradisjonelt den bydelen i Stavanger som gir mest penger til TV-aksjonen. Organisator Erik Jarlsby håper tradisjonen gjentar seg. Men det trengs flere bøssebærere.

- I fjor var vi den beste bydelen i alle storbyene i landet. Dette skal vi gjenta i år. Så herved går oppfordringen ut til alle på Våland og Eiganes: Still opp som bøssebærer, sier Jarlsby.
- For å dekke alle husstandene trenger vi om lag 150 frivillige. Det tar toppen et par timer, så det er ikke bare for de spreke og raske. Vi legger opp ”rodene” (rutene, red.anm.) slik at alle skal få gjøre en innsats, sier Jarlsby, som har vært bydelsorganisator for TV-aksjonen de fire siste årene.

Roser de frivillige
Våland og Eiganes har ligget på givertoppen de to siste årene, både i totalsum og per hode. I fjor ble hele 473.468 kroner samlet inn, noe som gir et snitt på 24 kroner per bydelsbeboer. Mye av grunnen til dette ligger i frivillige organisasjoners innsats.
- Jeg må særlig rose korpsene fra Våland, Kampen og Eiganes. Og Ynglingen. Men det nytter ikke å hvile på laurbærene. Nå må vi holde trykket oppe, sier Jarlsby.

Det blir fire innsamlingsstasjoner under årets TV-aksjon. St.Petri på Våland, Røde kors-huset i Eiganesveien, Misjonselskapets bygg ved Kampen skole og Stokka kirke.
- Vi skal gjøre innsamlingen til en hyggelig opplevelse, og det kommer til å bli enkel bevertning ved stasjonene. Pengene til maten går selvsagt ikke fra de innsamlede midlene, kommunen og staten dekker som regel alle driftsutgiftene ved TV-aksjonen.

Barnas innsamlingsaksjon
Årets aksjon går til Redd Barna. Et veldig bra formål, mener Jarlsby.
- Redd Barna har lange tradisjoner i satsingen på skole og utdanning for barn i den tredje verden. Og satsingen er helt nødvendig. Jeg leste forleden at det på verdensbasis er minst 130 millioner barn som ikke har tilbud om skole og utdanning. Skal den tredje verden komme seg framover, er skole og utdanning for barn et nøkkeltiltak, tror Jarlsby.
- Siden det er Redd Barna som er årets formål, vil vi spesielt oppfordre foreldre til å ta med seg barna. Dette er på mange måter barnas aksjon, sier Jarlsby.

For at årets TV-aksjon skal gå mest mulig knirkefritt, oppfordres det til å melde seg som bøssebærer så tidlig som mulig. Dette kan gjøres ved å kontakte Jarlsby, enten på telefon eller via E-post:
Ring 901 27 833 eller send e-post til .

Frank Bertelsen

Nyheter

Dikt og tankeblikk

Dikt og tankeblikk

Du kan faktisk lage lykke, om du bare har ...

Uforglemmelig

Uforglemmelig

Forelskelse, savn, lengsel, ulykkelig kjærlighet ...

Alfabetiske ligninger

Alfabetiske ligninger

En samling av 29 tekster, der hver tekst ...

Tangeringer

Tangeringer

De utroligste ting kan skje når universer ...

Eg høyrer regndropar best når det er mørkt

Eg høyrer regndropar best når det er mør...

Inspirert av det verkelege, draumar og fantasier ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...