"Nye" Kannik skole

22.09.2003
Nye Kannik skole
Rektor ved Kannik skole, John Sigmund Skjeldal

På utsiden har Kannik skole fått et strøk maling. Innvendig er den flunka ny. Rektor John Sigmund Skjeldal er strålende fornøyd.

- Vi har fått en skikkelig vitamininnsprøytning her på Kannik. Vi har revet ned alt innvendig og bygd nytt inni det gamle skallet. Nå kan man trygt kalle skolen moderne og tidsriktig, smiler rektor Skjeldal.

Smiler gjør han med god grunn. Rehabiliteringen begynte for to år siden, og ved skolestart 14. august i år stod A- og B-byggene fiks ferdige. I A-bygget, altså i hoveddelen, har administrasjonen, biblioteket, lærernes arbeidsrom og klasserommene fått et skikkelig løft. Det samme gjelder med B-bygget der et mediatek, tre spesialrom for natur- og miljø, et musikkrom og flere ”vanlige” klasserom er modernisert.

 

Nye pulter

I alle rom har taket blitt senket i forbindelse med nytt ventilasjonsanlegg, tilknytning til datanettverk og nye strømpunkter. Inventaret er også nytt.

- Det var ikke tvil om at vi trengte nytt utstyr på inventarsiden. Det meste var ganske nedslitt. Til sammen har vi brukt mellom to og tre millioner på inventar. Slikt koster en del, spesielt til natur- og miljøavdelingen, forteller Skjeldal.

 

Alt ferdig til jul

Fremdeles gjenstår en del arbeid. C-bygget skal etter planen står ferdig 17. oktober, like etter høstferien. C-bygget er forbeholdt praktiske fag, men det blir også tre vanlige klasserom her. Kantinen blir også en del av C-bygget.

- Kantinen blir om lag 100 kvadratmeter stor. Her håper vi å tilrettelegge uteområdet like ved slik at vi kan utnytte det unike miljøet rundt Breidablikk. Utemiljøet ellers trenger også en oppgradering. Vi må se hvor mye penger det blir igjen. Foreldrerådet har sørget for en del benker og bord, og skolegården skal asfalteres. Etter det er gjort får vi sette oss ned og finne ut av hva vi skal satse på utvendig, sier Skjeldal.

D-bygget med gymsal og svømmehall skal stå ferdig ved årsskiftet. Budsjettrammene for ”nye” Kannik skole var på 70 millioner. Foreløpig ser dette ut til å holde stikk.

- Ting har gått som planlagt fram til nå. Det kan alltid bli litt ekstra når men jobber med en svømmehall, men vi velger å tro at budsjettrammene holder. 

 

Sikkerhet

Som mange nok har observert har Kannik fått en ansiktsløftning med maling på utsiden. Sikkerhetstiltakene både ute og inne er også prioritert.

- Videoovervåkning er på plass. Vi håper det skal forebygge både innbrudd og tagging. Veggene er også innsatt med et anti-taggestoff, slik at tagging kan fjernes effektivt med høytrykksspyler.

Alt i alt er rektor Skjeldal godt fornøyd med rehabiliteringsprosjektet.

- Vi har fått gjennomslag for det meste. Vi måtte forholde oss til skolens ”skall”. Hadde vi vært nødt til å rive skolen, ville kostnadene blitt doblet. Minst. Vi snakker tross alt om 10 000 kvadratmeter skole. Det er mye skole, det, sier Skjeldal.

Frank Bertelsen

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...