Satser på Eiganes Nærmiljøsenter

22.08.2003
Satser på Eiganes Nærmiljøsenter
Fritidskonsulent Bente Eide og rektor ved Eiganes skole, Sveinung Sværen, har troen på at nærmiljøsenteret vil bli et godt alternativ til bydelshus.

Storsal, vestibyle med glassfasade, møterom, og kjøkken er noe av det Nærmiljøsenteret ved Eiganes skole vil huse når utbyggingen er ferdig ved nyttår.

- De to årene Nærmiljøsenteret har eksistert har vært en etableringsperiode. Vi har egentlig drevet uten å ha de rette lokalene, men på nyåret vil vi ha rom som tilfredstiller de fleste behov organisasjoner og lag i bydelen måtte ha, forteller fritidskonsulent Bente Eide.

 

I og med Våland og Eiganes ikke har sitt eget bydelshus, har kommunen valgt å satse på Nærmiljøsenteret som en slags erstatning. Forskjellen på et bydelshus og et nærmiljøsenter er i grove trekk at de som bruker nærmiljøsenteret må arrangere og stå for aktivitetene selv. Fritidskonsulent Bente Eide skal være den som legger til rette for de som ønsker å bruke bygningen.

 

Stigende aktivitetsnivå

- I forhold til et bydelshus har dette senteret utgjort et relativt lite tilbud. Fram til nå har det vært litt tungt å få frivillige lag og organisasjoner til å benytte huset. Det har like vel foregått mye. Boksing, kickboksing, drama, breakdance, jonglering, aerobic og  mor- og barn-svømming er bare noen av de aktivitetene vi har tilrettelagt for. Og over nyttår kommer aktivitetsnivået til å stige enda mer, tror Eide.

 

Nærmiljøsenteret skal drives i tett samarbeid med Eiganes skole. Elever og lærere kan benytte senteret på formiddagen på de tider det ikke er disponert til annet bruk. I tillegg står skolens lokaler til Nærmiljøsenterets disposisjon på kveldstid.

 

- Vi har lagt til rette for et sambruk mellom skolen og senteret. Det åpner for mange aktiviteter som ikke er mulige i et bydelshus, samtidig som det gir oss ved skolen nye muligheter, sier rektor ved Eiganes skole, Sveinung Sværen.

 

Mye nytt

Nærmiljøsenteret vil når det er ferdig, bestå av den eldste klasseromspaviljongen ved skolen, en ny vestibyle, og det gamle toalettbygget i skolegården. Ut mot Dues vei blir det en storsal. Klasserommene i resten av det gamle bygget vil bli større eller mindre grupperom. Der halvtaket var før, vil det bli nytt kjøkken og nye toaletter. Foran dette vil det komme en helt ny vestibyle med glassfasade som vender ut mot skolegården. Vestibylen skal fungere som et vrimleareal, utstillingsplass og mye mer. Der toalettene var før, blir det lager og et teknisk rom. I tillegg blir det bygd nytt kontor for Nærmiljøsenteret og for SFO. Kostnadene er anslått til 6,6 millioner.

 

- Nå vil vi oppfordre alle på Våland og Eiganes til å ta Nærmiljøsenteret i bruk. En forundersøkelse har vist at bydelen har behov for et sted som dette. Så det er bare å ta kontakt. Gjerne allerede nå, lyder oppfordringen fra Eide og Sværen.

 

For mer informasjon om Nærmiljøsenteret, kontakt Bente Eide på telefonnummer 922 54 640.

Frank Bertelsen

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...