Bruktfiskhandleren kjører taxi

02.09.2013
Bruktfiskhandleren kjører taxi
Terje Torkildsen.

Hva skjer når to standupkomikere møtes på Humorfestivalen i 2011 og uavhengig av hverandre begynner å fortelle selvopplevde taxiskrøner? Jo, de får idéen om å samle slike historier og lage en løyen bok av det. Ved årets Humorfestival i Stavanger, som starter 2. oktober, skal ”Taxi!” lanseres. Sjåførene Terje Torkildsen og Hans Morten Hansen har styringen. Med seg i baksetet har de også karikaturtegneren Egil Bjørøen.

- Vi har ikke tatt med alle de kjipe historiene, bare de morsomme. Noe av det verste jeg har opplevd som sjåfør, er jentevorspiel i taxien. Hun som satt foran, gapte ørene av meg for å følge med hva som ble sagt og gjort blant de tre godt påseilete i baksetet. Hans Morten og jeg var det som ble kalt helgehaier; vi kjørte nesten bare i helger og på kveldstid. Følgelig fraktet vi flere passasjerer på en snurr enn dagtidssjåførene. Det som slo meg som sjåfør, var at Stavanger er som en dyrehage: Det er så ufattelig mange forskjellige folk du kan støte på. Vi frakter høy og lav i hverdag og fest: fødende kvinner, tunge rusmisbrukere, forretningsfolk og selvfølgelig alle de festglade sent på natten som skal hjem, forklarer han.

 

Når passasjerene fra Våland skal få sine pass påskrevet, blir han mild i målet.

­–  Karikaturene av dem stemmer til en viss grad. Her er det folk som snakker pent med tradisjonelt gode manerer, og mange har piano hjemme, for å si det slik. Men de tar ikke taxi så ofte; de kan like gjerne gå fra sentrum og hjem, utdyper Torkildsen.

Likevel kan det meget godt tenkes at det var en ikke helt edru kar fra Våland som i historien ”Vanskelig adresse to” fikk problemer med uttalen da han skulle ta taxi fra Muségaten til Statsfysikus Wyllers gate.

 

Terje Torkildsen har også Muségaten som hjemmebase for sine utflukter. På en port inn til bakgården står det ”Beware of the wife”, men det var ikke noe å være engstelig for denne gangen, ettersom hun oppholdt seg i Tallinn da bydelsavisen Ledaal var på besøk.  På inngangsdøren finner vi et annet skilt med ”Bruktfiskhandel”.

– Ja, det kan tilmed Brønnøysundregisteret bekrefte. Alle mine aktiviteter styres derfra. Det har seg slik at jeg  i ungdomsårene drev med kjøp og salg av brukte akvarier på hobbybasis sammen med en venn. Opprinnelig het selskapet Våland Bruktfiskhandel. I overført betydning synes jeg fortsatt det kan være en passende beskrivelse på hva jeg steller med. Som komiker og konferansier framfører jeg gammelt nytt i en humoristisk innpakning. Som kursholder formidler jeg tilgjengelig miljøinformasjon i en lettfordøyelig versjon, gliser Torkildsen før han finner fram taxiuniformen  fra Mongolandfilmen og poserer velvillig foran bruktfiskhandlerskiltet. 

Christian W. Holst

Nyheter

–	Fordelen med å være redd for mye er at det ikke krever så mye å utfordre seg

– Fordelen med å være redd for mye er at ...

Liv Kråkevik Åberg beskriver seg ...

Tett på - tanker i bilder

Tett på - tanker i bilder

Opp ... Stå på - kjemp for - ...

Tøffe tider i helsevesenet ble til bok

Tøffe tider i helsevesenet ble til bok

Kristine Ådnanes Skogland har skrevet ...

Ordspråksboken

Ordspråksboken

Holdninger er som virus - de smitter og er ...

Vanndalen

Vanndalen

Ei diktsamling om mangt og mykje i tilværelsen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...