Mer bevegelighet – mindre belastning

06.05.2013
Mer bevegelighet – mindre belastning
Pilates Bergljot Mølster

Anette Bonnez driver et av Norges største pilates-studio i St. Olav. Det er mange som trener hos Pilates Bodywork for å få en kropp i balanse. De fleste av dem er kvinner.

-Det er mest kvinner som trener her, ja. De fleste er voksne – fra 35 år og oppover. Men pilates passer like godt for store, sterke menn, sier hun.

-Har pilates fått et litt ufortjent femi-stempel?

-Ja, det tror jeg. Pilates er skadeforebyggende trening hvor vi trener mye på bevegelighet og fokuserer på hele muskelgrupper. Det er tungt, men vi passer på å unngå overbelastning. Jeg trener alt fra gravide til idrettsutøvere. Pilates passer også godt som supplement til annen trening, mener Anette Bonnez.

-Folk sitter for mye stille. Når vi er over 35, så merkes det gjerne på nakke, skuldre og hofter. Kroppen trenger vedlikehold. Vi kommer i reparasjonsalderen, legger hun til.

 

Sterkere enn hun trodde

Bergljot Mølster (74) har en time med Anette Bonnez som personlig trener når Ledaal er på besøk. Hvis hun er representativ for folk som trener pilates, kan vi skrive under på at det er god trening.

-Jeg har vært tannlege i 50 år – et arbeid hvor man står stille og bøyer seg over pasientene i ofte vonde stillinger. Jeg har alltid trent litt – spilt tennis og gått fjellturer og litt forskjellig – men dette er den beste treningen jeg har prøvd, understreker hun mellom to push-ups i et av apparatene i studioet.

En 30 år yngre journalist kan bare konstatere at Bergljot Mølster er mye mykere og mer bevegelig enn hva man selv kan skryte på seg. Og trolig sterkere, også.

-Jeg har trent pilates i mange år, men jeg visste ikke hvor sterk jeg egentlig var før jeg en gang gikk på Skipper Worse sitt treningsstudio. Sidemannen lurte på hva jeg gikk på, humrer hun.

-Pilates gjør at jeg holder meg i veldig god form. Dessuten er det sosialt å trene her, og jeg får veldig god oppfølging, sier Bergljot Mølster, som både trener i grupper sammen med andre og alene sammen med personlig instruktør.

 

Tett oppfølging

Pilates Bodywork er et av de aller best utrustede pilates-studioer i landet. De flyttet fra Verksgaten til St. Olav for fire år siden. I lokalene i St. Olav har de 300 kvadratmeter boltreplass. Det er tre treningsrom med apparater. For pilates er mye mer enn den store ballen treningsformen gjerne forbindes med.

-Vi er det eneste studioet i Norge som tilbyr STOTT instruktørutdanning. Det er nettopp kommet på plass en internasjonal sertifisering av pilates-instruktører. Vi har veldig dyktige instruktører, og selv er jeg utdannet fysioterapeut. Det er mange andre som tilbyr pilates-trening, men jeg skulle ønske det var enda mer kunnskap om pilates i treningssentrene. Jeg håper å høyne kunnskapsnivået både i distriktet og i landet gjennom å tilby denne instruktørutdanningen. Det er viktig både for at de som trener skal oppnå bra resultater, og at pilates skal få det ryktet det fortjener, sier Anette Bonnez .

Hun mener tett oppfølging er veldig viktig for å få skikkelig utbytte av treningen.

-Vi har maks 10 deltakere i hver gruppe på våre treninger. I tillegg er det mange som trener alene med personlig instruktør. Det passer særlig godt for dem som har en spesiell plage som gjør at de trenger å trene. En personlig instruktør har også mulighet til å ta mer på den som trener. Det skal ikke undervurderes. Vi kjenner veldig godt hva som trengs når kontakten blir så tett, mener Bonnez.

Redaktør -

Nyheter

Gjennomlyst

Gjennomlyst

øyeblikksbildet kan åpne historien ...

Det jeg ikke sier

Det jeg ikke sier

Gråstein kan også glitre - de trenger ...

Å bære din skam

Å bære din skam

Vold, overgrep, svikt og svik - skildret ...

Ventemannen og tentakkeldyret

Ventemannen og tentakkeldyret

Dikt for pårørande og berø...

Men størst av alt, Styggen

Men størst av alt, Styggen

En gripende reise fra start til slutt

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...