God ballast for framtidige idrettshelter

06.05.2013
God ballast for framtidige idrettshelter
idrettsbarnehage

Egenes idrettsbarnehage har et klart konsept og en ideell plassering – like ved Stavanger stadion. 7. juni inviterer de nok en gang andre barnehager til Egeneslekene.

-I fjor deltok 1.000 barn på Egeneslekene. Vi hadde poster rundt om på hele stadion – og mange stasjoner med frukt – og fikk hjelp av ungdommer fra Bergeland videregående skole. Vi satser på at Egeneslekene skal bli minst like vellykket dette året, sier styrer Ellen Johansen.
-Dette året får vi besøk av Christian Dahl Andersen fra Stavanger Oilers. Det blir en stor festdag, mener hun.

Fire år og skøyteløpere
Idrettsbarnehagen på Eiganes åpnet i 2008. Det er 25 ansatte og 89 barn på 6 avdelinger i barnehagen. De jobber mye med å gjøre idrettsprofilen sin tydelig, og barna har aktive dager i barnehagen.
-Vi har stadion og fotballbaner som nærmeste nabo. Det er også turområder rundt oss. Vi bruker ishallen og har bussturer til Klatrefabrikken på Mariero. Eiganes skole er også en nabo. Vi bruker svømmebassenget deres, men til sommeren skal vi ha eget svømmebasseng klart til bruk, sier Ellen Johansen.
-Alle barna får prøvd seg i mange forskjellige idretter, men vi går også litt mer «i dybden» og lærer enkelte idretter mer ordentlig. Fireåringene har for eksempel hatt 10-ukers skøytekurs i vinter. Det merkes godt at de har blitt flinkere, konstaterer hun.
Ellen Johansen tror at barnehager med et tydelig konsept vil bli vanligere.
-Alle kan ikke være best på alt. Barna synger sanger her også, men musikkbarnehagene er flinkere enn oss på det. Til gjengjeld har vi barn fra andre deler av byen fordi foreldrene vil at de skal gå i den eneste idrettsbarnehagen i byen. Flere idrettsprofiler har valgt å ha barna sine her, og det er lett for oss å få tak i ansatte med kunnskap om idrett. De ansatte har mye kunnskap om trening og aktivitet, og vi har full dekning med utdannede pedagoger, sier hun.
-Og det er kjekke og aktive folk som ikke har noe imot å pakke sekken og gå på tur, legger hun til.

Kan ikke hinke
Egenes idrettsbarnehage følger den samme rammeplanen som andre barnehager, men bruker ofte bevegelse og idrett som innfallsvinkel til det barna skal gjennom. De har også lagt mye vekt på ernæring.
-Vi har laget menyen vår i samarbeid med ernæringsfysiologer fra Universitetssjukehuset i Stavanger. Det er mye frukt og grønt i kostholdet vårt, sier Ellen Johansen.
Styreren har selv jobbet i skolen og sett at det er mange barn som ikke klarer å hinke eller å hoppe med samlede bein. Hun er ikke i tvil om at idrettsbarnehage er en god ballast å ha med seg for videre trening og idrettsutøvelse.
-De får med seg gode, grunnleggende holdninger. Jeg tror de vil være aktive senere i oppveksten og livet også. Og jeg har selv sett at de hevder seg veldig bra når de tar skrittet over i organisert trening i en eller annen idrett, sier hun.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...