Røde Kors flytter ut til sommeren

18.03.2013
Røde Kors flytter ut til sommeren
Andreas Middelthon.

I mai og juni flytter Stavanger Røde Kors ut av huset på Eiganesveien, hvor de har holdt til siden 1946. Det skjer ikke uten vemod, men vi gjør det i visshet om at de nye eierne er de rette til å ta vare på huset, sier leder Andreas Middelthon.

Etter at Røde Kors-huset ble solgt til Skagen Fondene-gründer Tor Dagfinn Veen for 28 millioner kroner i fjor høst, har Stavanger Røde Kors vært på utkikk etter nye lokaler.

-I mars bestemte vi oss for at vi trengte mer tid til å finne det rette stedet. Vi har leid lokaler i Østervåg for de neste to årene. Der har vi plass til administrasjonen og det viktigste mens vi leter etter lokaler som er egnet til å samle all aktiviteten vår under ett tak, sier Middelthon.

Leter nær sentrum
Røde Kors har hatt mye av virksomheten sin samlet på Eiganesveien, men en aktivitet som hjelpekorpset – som blant annet har en park med kjøretøyer – har hatt garasje på Madla. De ønsker primært å finne lokaler som kan favne om også dette når de ser etter noe nytt. Men de vil fremdeles være synlige og sentrumsnære.
-Vi må ikke være i den sentrale bykjernen, men vi vil være i nærheten. Vi har sett på aktuelle eiendommer i bydeler som Storhaug, Hillevåg, Åsen og Våland, forteller Middelthon.
-Vi tror at både engasjementet, samholdet og rekrutteringen vil nyte godt av at vi får samlet hele Røde Kors i ett hus. Jeg er overbevist om at tilslutningen til frivillig arbeid vil øke framover. Mange lever det gode liv i Norge og Stavanger i dag, men dette får en ny dimensjon når man får bidra og gjøre en innsats der noen trenger det. Stadig flere kommer til den erkjennelsen. Jeg venter en liten bølge av frivillige, sier han.

Mange minner
Da Stavanger Røde Kors overtok den tidligere villaen til Sig. Bergesen d.y. i Eiganesveien i 1946, hadde den vært Gestapos hovedkvarter i Stavanger gjennom krigsårene.
-Det var synlige tegn fra krigsårene i huset. I 1946 var en organisasjon som Røde Kors den riktige eieren etter det som hadde foregått i huset, og Røde Kors har brakt huset til heder og verdighet igjen i årene som har gått siden. På samme måte føler vi at Tor Dagfinn Veen og hans firma er den rette eieren nå. Huset er gammelt. Det er riktigere at Veens selskap vedlikeholder og utvikler eiendommen enn at Røde Kors gjør det med innsamlede midler, slår Andreas Middelthon fast.
-Men med den historien huset har, og med den lange perioden vi har hatt i huset, er det ikke til å komme fra at det er mange i Røde Kors som har både sterke følelser til og gode minner fra Eiganesveien. Så det er ikke bare med lett hjerte vi forlater huset, sier han.

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...