Ingenting til Vålandstårnet

12.11.2012
Ingenting til Vålandstårnet
våland

Det ligger ikke inne en krone til restaurering av Vålandstårnet i rådmannens forslag til budsjett for 2013. Det har vært bred politisk enighet om at tårnet må sikres og restaureres

Vålandstårnet trenger sårt en oppussing og restaurering. Den siste kalkylen for en total restaurering er seks-sju år gammel. Den lyder på vel 14 millioner kroner. Kommunalstyret for miljø og utbygging (KMU) gikk i oktober inn for å bruke 5,7 millioner på en delvis restaurering. Dette er nok til å få aktivitet i tårnet igjen. Rådmannen tok ikke signalet fra KMU til følge i sitt forslag til budsjett for neste år. Det er ikke satt av noe til Vålandstårnet i budsjettforslaget.
Foreningen Vålandstårnets venner fikk i fjor tildelt 3 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at pengene skal brukes til «Utstilling om vannets historie og prosjektet Utkikk og himmelobservasjon. Meningen er å kunne bruke utstillingene i undervisningsopplegg for skolene i Stavanger. Målet er å bruke moderne fremstillingsmedier, så som elektroniske bøker og berøringsskjermer. Tårnet skal på denne måten kunne fremstå som et opplevelsessenter».
De 5,7 millionene KMU ønsket å bruke skal være tilstrekkelig til å sette tårnet i god nok stand til å løse ut de 3 millionene som ble gitt av Sparebankstiftelsen i fjor. Vålandstårnets venner får ikke løst ut pengene de har fått tildelt før tårnet er i bedre stand.
-Alle ønsker at dette skal ordnes. Både bydelsutvalget og KMU har gått inn for det. Siden disse pengene ikke ligger inne i rådmannens budsjettforslag, er det viktig at alle nå påvirker sine partifeller i formannskap og bystyre og sikrer at de 5,7 millionene tas inn i det endelige budsjettet for 2013, oppfordrer leder i Eiganes og Våland bydelsutvalg, Dag Terje Klarp Solvang (H).

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...