Flytter frivillig til Byhaugen

12.11.2012
Flytter frivillig til Byhaugen
Jeanette Osberg (til venstre) og Dagny Moland Sæbø

Eiganes Tasta Frivilligsentral vil ut av kjelleren i Schiøtz gate på Eiganes og heller bli mer synlige og tilgjengelige i Byhaugkafeen.

Slagordet til frivilligsentralen er «Møteplass for mennesker». Fungerende daglig leder Dagny Moland Sæbø mener lokalene i kjelleren i sanitetsforeningens hus på Eiganes ikke passer til intensjonen om å være en møteplass.
-Det handler om å gjøre terskelen lav for at folk skal delta i våre aktiviteter. Vi vil ha med så mange som mulig. Vi har verken parkeringsplass eller lokaler til å samle mange der vi er i dag. Vi har lett etter andre lokaler lenge, og særlig etter at sentralen ble kommunal i 2010, sier hun.

Hus trenger venner
Det er Stavanger kommune som eier Byhaugkafeen. Den er fast tilholdssted for Stavanger Astronomiske Forening og brukes også som lokale til brylluper og andre selskaper. Bygget er lite brukt og dårlig vedlikeholdt.
-Vi ønsker å pusse opp huset og etablere en venneforening som tar seg av det etterpå. Det er plass til både oss og astronomiforeningen, og huset kan fortsatt leies ut til selskaper. Dette er et hus folk kjenner til og det ligger i et område som blir brukt av turgåere. Vi ser for oss å ha kafédrift i huset noen dager i uken, sier Moland Sæbø.
-Byhaugkafeen er allerede en møteplass i folks bevissthet. Det vil være et løft for frivilligsentralen om vi får bruke kafeen som vårt møtested, legger Jeanette Osberg til.
Jeanette Osberg er daglig leder i permisjon. Dagny Moland Sæbø begynte i vikariatet i august og skal fungere til Osberg er tilbake i mars.
-Jeg meldte meg egentlig hos frivilligsentralen for å være med på frivillig arbeid, men i løpet av samtalen ble jeg i stedet tilbudt å fungere som daglig leder, ler Dagny Moland Sæbø.

Kom med ideer
Eiganes Tasta Frivilligsentral trenger alltid flere som ønsker å gjøre en frivillig innsats for andre. De prøver å gjøre noe der det er behov, men tar gjerne mot innspill fra folk som har lyst til å bidra med noe spesielt.
-Hvis folk har ideer, så kom gjerne med dem. Du trenger ikke være spesielt flink til noe som helst. Det handler både om å gjøre noe der det er behov og om å skape behov der folk kan bidra. Det viktigste er at folk bidrar fordi de har lyst. Det må ikke være enda en ting som tar tid i en travel hverdag, sier Moland Sæbø og Osberg.
Ett av tilbudene hvor sentralen trenger flere frivillige er spaserturer for eldre. Frivilligsentralen trenger også «handymen» som kan gjøre småjobber for andre. For å nevne noe.
-Det er mange eldre som trenger noen som kan være med dem og gå en tur en gang iblant. Vi har blant annet unge studenter som tar seg av eldre – går eller kjører en tur sammen med dem. Jeg har selv vært med som frivillig i dette tilbudet. Det gir mye for begge parter. Det handler ikke bare om å gå tur. Du knytter bånd utover det, mener Dagny Moland Sæbø.
Frivilligsentralen driver blant annet også turgrupper, hørselsgrupper, språkmøter for innvandrerkvinner og kafétilbud sammen med krisesenter og sykehjem.
-Det viktigste er at vi har en rolle som igangsetter og koordinator. Aktivitetene drives av frivillige, understreker Moland Sæbø og Osberg.
Vil du vite mer om frivilligsentralens aktiviteter og om hvordan du kommer i kontakt med sentralen? Prøv nettsiden http://eiganestasta.frivilligsentral.no.

Redaktør -

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...