Med hjerte for Eiganes og Våland

12.11.2012
Med hjerte for Eiganes og Våland
Dag Terje Klarp Solvang

Dag Terje Klarp Solvang leder et bydelsutvalg som er mer opptatt av Eiganes og Våland bydels beste enn av partipolitikk og posisjonering. Han kaller utvalget «et konstruktivt samarbeidsorgan

Selv om bydelsutvalget har en pragmatisk tilnærming til sakene, og ofte blir enige på tvers av partigrensene, er Klarp Solvang opptatt av å få fram at det slett ikke er noe supperåd han leder.
-Det finnes utvalg som har møter hvor strikking og kaffeslabberas er det viktigste på agendaen. Sånn er ikke vi. Vi er oppegående og på hugget for de sakene som angår bydelen. Per Inge Torkelsen ledet bydelsutvalget før min tid. Vi er nok ganske ulike, men det var engasjement og orden da jeg tok over, sier Klarp Solvang som har ledet bydelsutvalget siden valget i 2007.
-Alle er valgt på et politisk program som legger rammene for hva vi skal mene, men innenfor rammene føler jeg at alle jobber for de gode fellesløsningene, sier høyremannen Dag Terje Klarp Solvang.

20 år som siddis
Det er snart 20 år siden Dag Terje Klarp Solvang første gang tok turen fra Finnskogen til Stavanger. Første gangen var det militærtjeneste i Madlaleiren som var ærendet. Det ble starten på siddis-tilværelsen.
-Jeg tok befalsutdanning på Madla, og jeg traff Bent Høie som jeg er gift med i dag. Etter militærtjenesten studerte jeg på hotellhøyskolen. Jeg har jobbet for studentsamskipnaden og på Gastronomisk Institutt før jeg begynte i den jobben jeg har nå, sier Klarp Solvang som i dag er daglig leder i reklamebyrået Melvær & Lien.
Han har også bodd i bydelen Eiganes og Våland så lenge han har vært i Stavanger.
-Det var selvsagt litt tilfeldig at jeg leide på Våland da jeg kom hit. Litt tilfeldig var det også at Bent hadde en leilighet på Kampen da vi først flyttet sammen, men da vi i 1998 kjøpte hus i Gamle Stavanger var det fordi vi ville bo på denne siden av byen, forteller han.
Nå er huset i Gamle Stavanger solgt, men flyttelasset gikk ikke så langt. Nærheten til konserthuset, sentrum, kontoret, Bjergstedparken og mange andre tilbud gjorde valget enkelt.
-Vi bor nå i en blokk på Hertervigs plass. Leiligheten er rullatorvennlig og har heis fra garasjen. Det er veldig praktisk og enkelt, smiler han.

Åpne dører
Det nye konserthuset har vært en kilde til mange vanskelige saker i bydelsutvalget også. Dag Terje Klarp Solvang har ikke noe imot det.
-Vi har jobbet mye med trafikkproblemer knyttet til det nye konserthuset, men gleden ved å få huset på plass er mye større enn frustrasjonen med trafikkproblemene, slår han fast.
Dag Terje Klarp Solvang trekker også fram arbeidet med å sikre ny skole på Eiganes som en sak der bydelsutvalget har engasjert seg sterkt og lagt ned mye arbeid. Bydelsutvalgets viktigste oppgave er ofte å følge opp sakene videre i systemet. Medlemmene holder kontakten med sine partifeller i formannskap eller bystyre og forteller hva bydelen mener. Klarp Solvang skulle også ønske at bydelens beboere viste enda større engasjement og løftet opp saker til bydelsutvalget.
-Vi har åpne dører og lytter gjerne til folk som er engasjerte i en sak. Et eksempel er da en nabo til Vålandshaugen barnehage kontaktet oss og fortalte at de planlagte vindmøllene i barnehagen ville føre til støy og sjenanse i lokalmiljøet. Vi engasjerte oss i saken. Det førte til et stort folkemøte og det ble ikke noe av vindmøllene, illustrerer han.
-Bydelsutvalget har også en Facebook-side der vi legger ut mye informasjon og oppfordrer til debatt. Vi ser gjerne at flere engasjerer seg der. Jeg kan ofte si «bydelsutvalget mener …», men jeg skulle gjerne kunne si «folk på Eiganes og Våland mener …» litt oftere, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Redaktør -

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...