Herskerinnen av Syvende Himmel

25.06.2014
Herskerinnen av Syvende Himmel
Inger-Johanne Egeland Rodvelt ønsker velkommen inn til sin Syvende Himmel.

Inger-Johanne Egeland Rodvelt (39) fikk verken Milé-jakke eller Levi’s-bukse som liten. Slikt kan medføre kronisk kreativitet.

-Vi var mange søsken og det var ikke snakk om å kjøpe merkeklær, forteller Inger-Johanne Egeland Rodvelt om oppveksten i Egersund. -Så da gikk jeg heller på Fretex, og etter hvert utviklet jeg vel min egen stil. Derfor har jeg nok alltid skilt meg litt ut.

Kanskje dette også var årsaken til at hun tidlig ble avhengig av rikt illustrerte kjoler. Og spesielt på ferier utenlands var tilgangen på alternative stoffer stor.

-Mor sydde også mye til oss. En periode var jo det veldig lite stas. Men så skjønte jeg på ungdomsskolen at det var i grunnen ganske kjekt – hun sydde det jeg ba om, og da var jeg jo garantert den eneste som hadde akkurat dette plagget. Men vi kranglet litt om skjørtelengder, ler Egeland Rodvelt.

 

I fargeriket

I dag befinner Egeland Rodvelt seg i Syvende Himmel. Den har adresse Øvre Holmegate og er et paradis for alle som elsker bambi, kirsebær, blomster, flamingoer og polka dots. Det er Egeland Rodvelt som styrer butikken.

-Jeg ble spurt om jeg ville være med for seks og et halvt år siden – og har aldri angret på det!

Men det er ingen tvil om at det er travelt å være sin egen sjef, spesielt etter at hun for rundt ett år siden ble eneeier.

-Du jobber på en måte litt frilans når du driver for deg selv. Jeg kan jo ikke akkurat booke inn kundene, ler Egeland Rodvelt.

Mange kommer likevel jevnlig på besøk til hennes andre hjem, som er innredet med både sofa, sminkebord og kaffemaskin.

 

Sans og samling

Det piper i telefonen: Mannen informerer om at det blir hjemmelaget lapskaus i kveld - bilde er vedlagt.

-Jeg er på jakt etter flere folk, det har blitt en del lange kvelder her nede, medgir Egeland Rodvelt. – Jeg synes det er kjekt, men må jo komme hjem av og til!

Lapskausen skal serveres i et rødt hus på Våland, med en kjempediger bambi på stueveggen, en velvoksen samling badeender i badekaret, fantastisk plastikk, originale teakmøbler, flere 50-tallsfunn, en hund, en mann og to kjekke barn.

-Vi kjøpte huset for under en million i 1997. Da sa folk at vi var galne som brukte så mye penger på bolig! Det er sprøtt å tenke på i dag.

 

Nytt på nytt

Egeland Rodvelt er utdannet illustratør i England, og allerede før eksamenspapirer var mottatt, hadde hun jobb som designer ved Figgjo på hånden.

-Man kommer liksom ikke på at det finnes slike jobber, så det var en mulighet som plutselig dukket opp. Men det er deilig å tenke på at slike ting kan skje, smiler Egeland Rodvelt.

Porselensfabrikken var arbeidsplassen hennes i 12 spennende år.

-Likevel var jeg ”hu nya” på julebordet hvert eneste år! Produksjon og design var to egne miljø, så det var vel derfor, forklarer hun. -Men jeg skilte meg jo ut i klær og stil allerede da, så det er jo i grunnen litt rart …

Etter at karrierestigen tok henne til Syvende Himmel er det mange som lurer på om hun ikke savner å være kreativ.

-Men det er jeg jo fremdeles, bare på en annen måte. Jeg blir superinspirert av å reise rundt og møte andre designere. Så lager jeg jo utstillinger og miljø i butikken – skaper min egen lille verden. Da må man tenke kreativt, for eksempel ved å bruke billig pakkepapir med rådyr på veggen i stedet for rådyr tapet.

 

Glemte minner

Egeland Rodvelts særegne stil inkluderer også arkiv- og lagringssystemer, på godt og vondt:

-Da jeg sluttet på Figgjo var det ingen som skjønte hvor de kunne finne tingene mine. Sånn er det også med alt jeg lagrer hjemme på loftet. Hvorfor har jeg lagt akkurat den steinen i den lille kofferten der? For meg bringer det fram bestemte minner. Derfor må jeg bare kaste ting uten å se på dem når jeg rydder, ler hun.

Men så er det også slik en personlig stil blir til. Egeland Rodvelt synes det er litt trist når personlighet må vike for trender og ”uniformer”.

-Folk tror de har en egen stil, men så blir alt helt likt når alle må ha den vasen eller den designeren.

Da tar Egeland Rodvelt heller en tur på loppis.

Siri Helstrup

Gallery

Herskerinnen av Syvende Himmel

Nyheter

Besta forteller

Besta forteller

Små, artige fortellinger fra en barndom ...

Politiprofiler - Bind I

Politiprofiler - Bind I

Om menneskene bak politihistoriene ...

Motstand - I - Bind 9 - Motstandskampen i Rogaland 1940-1942

Motstand - I - Bind 9 - Motstandskampen i ...

Kampen for et fritt Norge har startet .....

Gjennomlyst

Gjennomlyst

øyeblikksbildet kan åpne historien ...

Det jeg ikke sier

Det jeg ikke sier

Gråstein kan også glitre - de trenger ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...