Loppesirkuset er i byen!

19.06.2014
Loppesirkuset er i byen!
Mange la søndagsturen til bruktsalget i Kong Carlsgate – enten for å handle eller for å slå av en prat i finværet.

Det er et like sikkert vårtegn som løvetann og veiarbeid: Loppemarked! Årets startskudd er gått – også i regi av kommunen.

For andre år på rad arrangerte Stavanger kommune ”Søndagsåpne garasjer” i slutten av april. Og i motsetning til mer permanente søndagsutsalg, var det ingen begrensninger i verken vareutvalg eller størrelse på ”butikken”.

Pop porselen
I gårdsrommet til Kong Carlsgate 13, hadde selger Irene Meling det travelt. Flere har tatt turen spesielt hit for å skaffe seg en del av hennes store samling ærverdig porselen. En av dem var Gabriele Brennhaugen:
-Mannen min står bak dette arrangementet, så jeg kan ikke kjøpe så mye at jeg fyller opp vårt eget hus, ler hun. ? Men jeg så på nettet at det skulle være en del ting signert Cathrineholm her, så da måtte jeg stikke innom. Datteren min er så glad i det, så dette er først og fremst til henne.
Det er tredje gang Meling selger brukte skatter fra bakgården – hun startet altså før det ble et felles arrangement for regionen. Og det er kort mellom høydepunktene, som gamle teakmøbler og porselen fra både Figgjo og Egersund.
-Jeg har tidligere hatt bruktbutikk. Og så er jeg selv en ivrig samler, dessverre, ler hun.

Solfaktor
I hagen til familien Hovland er det garantert sol og over hundre gjenstander i kategorien diverse. Hele familien har lagt fram gamle skatter som er klare for nye eiere. Ved inngangen kan de minste friste med hjemmelaget bakverk og kaffe.
-Det går greit her, men det var faktisk flere folk i fjor, forteller Arne Thomas Hovland.- Kanskje det rett og slett er for fint vær i dag?
Det samme tenker Aud Gjerde, som benytter garasjen som butikk for første gang. Der er steintøy, husgeråd og nips plassert omtenksomt på bordene, og tar seg godt ut mot garasjens rå betongvegger. Mens hun venter på nye kunder, blir det strikking på fortauskanten.
-Jeg har akkurat solgt noe Stavanger Flint, ellers har det foreløpig vært lite folk, forteller hun.


Oppfordrer til gjenbruk
Søndagsåpne garasjer ble for første gang arrangert i Stavanger i fjor, etter inspirasjon fra Fredrikstad kommune. Da var det 235 registrerte garasjesalg.
-Vi har ikke tall på omsetning eller antall besøkende på utsalgene. Men vi er svært fornøyde med årets arrangement, med rundt 400 påmeldte i Sola, Sandnes og Stavanger totalt. Været var jo strålende 27. april og dette bidro til å skape en flott dag, sier Siv M. Nilsen, prosjektansvarlig Stavanger Kommune.
Målet med Søndagsåpne garasjer er å motivere til mer gjenbruk, slik at vi produserer mindre avfall. Og forhåpentligvis blir det et årlig arrangement.

Siri Helstrup

Gallery

Loppesirkuset

Nyheter

Ut i livet

Ut i livet

Dikt om livet - både i tanke, ord og ...

Fordi du fortjener det

Fordi du fortjener det

Dikt og tekster med tidsaktuelle budskap ...

Berit Ås - dikt i utvalg

Berit Ås - dikt i utvalg

Berit Ås - kjent som fagperson og forsker, ...

Kollaps

Kollaps

Gled deg til du slipper taket ...

Vin møter poesi

Vin møter poesi

Vin løfter poesien. Poesi hever vin...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...