Loppesirkuset er i byen!

19.06.2014
Loppesirkuset er i byen!
Mange la søndagsturen til bruktsalget i Kong Carlsgate – enten for å handle eller for å slå av en prat i finværet.

Det er et like sikkert vårtegn som løvetann og veiarbeid: Loppemarked! Årets startskudd er gått – også i regi av kommunen.

For andre år på rad arrangerte Stavanger kommune ”Søndagsåpne garasjer” i slutten av april. Og i motsetning til mer permanente søndagsutsalg, var det ingen begrensninger i verken vareutvalg eller størrelse på ”butikken”.

Pop porselen
I gårdsrommet til Kong Carlsgate 13, hadde selger Irene Meling det travelt. Flere har tatt turen spesielt hit for å skaffe seg en del av hennes store samling ærverdig porselen. En av dem var Gabriele Brennhaugen:
-Mannen min står bak dette arrangementet, så jeg kan ikke kjøpe så mye at jeg fyller opp vårt eget hus, ler hun. ? Men jeg så på nettet at det skulle være en del ting signert Cathrineholm her, så da måtte jeg stikke innom. Datteren min er så glad i det, så dette er først og fremst til henne.
Det er tredje gang Meling selger brukte skatter fra bakgården – hun startet altså før det ble et felles arrangement for regionen. Og det er kort mellom høydepunktene, som gamle teakmøbler og porselen fra både Figgjo og Egersund.
-Jeg har tidligere hatt bruktbutikk. Og så er jeg selv en ivrig samler, dessverre, ler hun.

Solfaktor
I hagen til familien Hovland er det garantert sol og over hundre gjenstander i kategorien diverse. Hele familien har lagt fram gamle skatter som er klare for nye eiere. Ved inngangen kan de minste friste med hjemmelaget bakverk og kaffe.
-Det går greit her, men det var faktisk flere folk i fjor, forteller Arne Thomas Hovland.- Kanskje det rett og slett er for fint vær i dag?
Det samme tenker Aud Gjerde, som benytter garasjen som butikk for første gang. Der er steintøy, husgeråd og nips plassert omtenksomt på bordene, og tar seg godt ut mot garasjens rå betongvegger. Mens hun venter på nye kunder, blir det strikking på fortauskanten.
-Jeg har akkurat solgt noe Stavanger Flint, ellers har det foreløpig vært lite folk, forteller hun.


Oppfordrer til gjenbruk
Søndagsåpne garasjer ble for første gang arrangert i Stavanger i fjor, etter inspirasjon fra Fredrikstad kommune. Da var det 235 registrerte garasjesalg.
-Vi har ikke tall på omsetning eller antall besøkende på utsalgene. Men vi er svært fornøyde med årets arrangement, med rundt 400 påmeldte i Sola, Sandnes og Stavanger totalt. Været var jo strålende 27. april og dette bidro til å skape en flott dag, sier Siv M. Nilsen, prosjektansvarlig Stavanger Kommune.
Målet med Søndagsåpne garasjer er å motivere til mer gjenbruk, slik at vi produserer mindre avfall. Og forhåpentligvis blir det et årlig arrangement.

Siri Helstrup

Gallery

Loppesirkuset

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...