Eiganes skole på timeplanen

17.06.2014
Eiganes skole på timeplanen
Det arkitekttegnede forslaget fra Ola Roald AS gikk av med seieren.

Skolebarn på Eiganes kan nå glede seg til å flytte inn i splitter nye lokaler fra høsten 2016. Byggeperioden er allerede i gang.

Tirsdag 20. mai gikk alle representanter i kommunalstyret for miljø og utbygging, bortsett fra Frp, inn for forslaget om bygging av ny skole på Eiganes. To dager senere ble det klubbet igjennom i Formannskapet. Dermed er det klart for første spadetak for et moderne og klimavennlig bygg.

-Dagens skole er egentlig en brakkerigg fra Selvåg som aldri var ment å brukes i 60 år, forteller Dag Terje Klarp Solvang (H), leder av bydelsutvalget Eiganes og Våland.

Etter at inneklimaet ved skolen fikk strykkarakter, havnet ny skole på toppen av prioriteringslista. Engasjementet blant foreldre for å få gjennomført planene, har vært stort.

 

Godt miljø

-Den nye skolen blir flott, sier Egil Olsen (H) fornøyd. Olsen er leder i kommunalstyret for miljø og utbygging

I tillegg til å huse den vanlige elevmassen, skal også den franske skolen flytte hit. Dette var ett av elementene som ikke passet inn konseptet ”Stavangerskolen”, men som altså nå er tilpasset og inkorporert i planene.

- Vi er allerede i gang med bestilling av brakker og annet nødvendig utstyr slik at vi kan sette i gang, forteller Olsen videre. - I den nye skolen vil det tas miljøhensyn i alle ledd, med sikte på å få miljøsertifiseringen Breeam. I praksis vil det for eksempel si at vi tar hensyn til alt fra avstand til nærmeste bussholdeplass til antall liter som går med ved bruk av toalettene – og det blir vannbåren varme i alle gulv.

Nye Eiganes skole vil slik bli en pilotskole som tester om disse miljøkravene skal bli standard for alle skoler.

 

Tumleplass for bydelen

Også uterom og nærmiljø spiller en viktig rolle i de nye planene for skolen.

-Det skal bli natur og et eget miljø, med trær og en bekk for å samle regnvann, samt et eget nærmiljøsenter, sier Olsen.

-Tatt i betraktning at bydelen ikke har et eget bydelshus, fyller nærmiljøsenteret en viktig rolle. Et slikt senter skal skape muligheter for fritidsaktiviteter for alle aldersgrupper i tillegg til at ulike lag og organisasjoner låner/leier lokaler i nærmiljøsenteret. Det kan også lånes/leies til private arrangementer. Den mest kjente aktiviteten så langt er kanskje Spillopperiet, forteller Klarp Solvang.

 

Ikke moduler

-Grunnen til at det har vært litt styr rundt saken, er at vi først sendte den tilbake igjen til administrasjonen, sier Olsen.

Dette medførte opprør blant foreldrene som fryktet en utsetting av byggingen.

-Det var aldri meningen å utsette den nye skolen, men å få den i tråd med den nye byggeinstruksen, forklarer Olsen. -Det har også vært en del misforståelser rundt spørsmålet om dette skulle være et modulbygg. I motsetning til hva mange tror, har ikke modulbygg noen ting med brakker å gjøre. Det betyr bare at man bygger mindre på plassen og at bygget ankommer i mer ferdige deler.

Oppføring av modulbygg er ofte en effektiv måte å holde både kostnader og byggeperiode nede på. Men i denne saken gikk altså det arkitekttegnede forslaget fra Ola Roald AS av med seieren.

-Det opprinnelige budsjettet var på langt mer, nå er vi nede i 280 millioner kroner, sier Olsen.

Siri Helstrup

Gallery

Eiganes skole

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...