Folkemøte om kommuneplanen

12.03.2007
Folkemøte om kommuneplanen
folkemøte

Et trettitalls tilhørere hadde tatt veien til båtforeningens klubbhus da byplankomiteen inviterte til folkemøte om kommuneplanen. Fokus var rettet mot den delen av den kommende kommuneplanen som omfatter Hommersåk og Høle

Arealsjef Marko Zanussi, fagleder Svein Erik Røed og miljøvernsjef Hans Ivar Sømme i Sandnes kommune ga en kort gjennomgang av kommuneplanforslagets arealdel, sentrumsplanen og miljøplanen. I dette ligger idegrunnlaget som gjelder hele kommunen, og som bygger på at Sandnes har, og fortsatt skal ha, landets beste tilbud til befolkningen.

Leder i Riska bydelsutvalg, Magne Frøyland, holdt et innlegg hvor han fremhevet at Riska er inne i en god utvikling. Han viste blant annet til tilgjengelige eneboligtomter, økende servicetilbud, ny unik fritidspark, overskuddsplasser innen eldreomsorg og god plass på skolene.
Riska har i dag 6.500 innbyggere, alene mer enn en gjennomsnitts norsk by. Fremover går forventningene på at den gode utviklingen skal fortsette på alle områder, og at båtforbindelsen til Stavanger, som for tiden har 70-80 reisende daglig, kan opprettholdes.

Leder i Høle bydelsutvalg, Helge K. Strand, kunne vise til en rekke prosjekter som er fullført, eller er under utvikling i bydelen. Kommunen har lagt et solid grunnlag for positiv vekst, men blir hindret av Vegvesenet, som ikke har fulgt med i utviklingen. Dårlig veiinfrastruktur hindrer boligutbygging i bydelen, dette til tross for at Høle har arealer for bygging av hundre boliger, og har skolekapasitet for like mange elever.

En rekke av de om lag 30 fremmøtte la frem sine synspunkter, og høstet applaus for at fjordkryssinger måtte skje over broer og ikke gjennom tunneler.
Sigmund Svendsen hevdet møtet var bak mål som bydelsmøte, siden det ble snakket for lite om det som var lokalt. Men de fremmøtte politikerne var godt tilfreds. Presentasjonen av planforslaget engasjerte, og tilhørerne kom med synspunkter som kan påvirke det videre planarbeidet.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...