Hommersåks første spa har åpnet

15.01.2007
Hommersåks første spa har åpnet
bla spa forside

22 år gamle Berit Lauvås har tatt sats og åpnet Blaa Spa på Hommersåk. Nå håper hun at Riskabuen er klar for litt pleie og velvære.

Jeg var ferdig utdannet innen hudpleie i fjor sommer og i oktober ble jeg også spaterapeut. Det var derfor naturlig for meg å satse for meg selv nå, sier den tøffe Lauvås-jenta.
Sandnes og Stavanger er stappfulle av tilbud til hud og kropp, men så langt er hun den første som tilbyr spabehandling på Hommersåk. Lauvås er tydelig stolt, og spent.
- Jeg lurer selvsagt på om markedet er modent her, det er risikabelt, men jeg har håp. Jeg solgte en god del gavekort før jul og håper derfor folk er klare for det, også på Hommersåk.
Første dag på egen arbeidsplass
Bryggeposten møter Lauvås på hennes første ordinære arbeidsdag på hennes nye, selvskapte arbeidsplass. Hun innrømmer at det er spennende og litt rart.
- Ja, jeg tenkte på det da jeg dro på jobb i dag. Jeg drar til min egen arbeidsplass helt alene, sier Lauvås med skrekkblandet fryd.
Berits målsetting er ikke å starte en landsomspennende kjede, men å skape en fin arbeidsplass for seg selv:
- Det er veldig vanlig å starte for seg selv i denne bransjen. Jeg ønsket sterkt å ha en egen kjekk arbeidsplass som jeg får til å gå rundt. Jeg har fått mye hjelp av søsken til å pusse opp lokalene og å gjøre alt klart, forteller Lauvås.
Gullalder i bransjen
Fram til nå har Lauvås jobbet på Hjelmeland Spa. Det har hun tenkt å fortsette med, som bigeskjeft:
- Jeg kommer nok til å jobbe der framover, i helger og sånn. Sånn at jeg er sikret en inntekt. Men målet er jo at Blaa Spa skal være nok.
Den unge gründeren kunne ikke valgt et bedre tidspunkt å starte egen spa på. Lauvås forteller at hun stadig blir kontaktet av spa- og hudpleieklinikker som ønsker flere hender. Hun har en klar formening om hvorfor:
- Det er en gullalder nå, rett og slett. Folk har mer penger og bruker tid og penger på seg selv. I tillegg går det jo mange gavekort. Hva gir man til dem som har alt? De fleste har jo nok vaser i grunn.
Også menn har begynt å komme på gli. Lauvås forteller at de hun har behandlet synes det er helt fantastisk.
- Jeg merker helt klart en endring, og det er jo naturlig, hvorfor skal bare kvinnene få denne behandlingen? Jeg vet ikke helt om mennene her på Hommersåk er helt klare for det enda, men jeg ønsker dem hjertelig velkomne.
Samarbeid med naboene
For å komme til Blaa Spa må man gå gjennom YES Frisør og Sol. Det tror Lauvås kan være en stor fordel. På denne måten kan folk som er innom frisøren komme inn og se på lokalene og høre om tilbudene Lauvås har. Men partene samt treningsstudioet i samme hus har tenkt å jobbe sammen framover også.
- Vi kaller oss et velværesenter og har tenkt å selge pakkeløsninger, som hudpleie og frisørtime. I tillegg ønsker vi å ha ernæringsdager i samarbeid med treningssenteret.
Det står ikke på planene til unge Lauvås. Etter hvert ønsker hun å ta inn sminke og kanskje også jentekvelder og annet gøy. Med sunnhet i fokus selvsagt:
- Spa betyr helse gjennom vann, derfor serverer jeg blant annet ikke kaffe her, bare vann og te. Jeg ønsker å bruke den kunnskapen jeg har og veilede folk i forhold til kosthold.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...