Bruktbåtmesse i Hommersåkvågen

16.05.2005
Bruktbåtmesse i Hommersåkvågen
bruktbåt magnesteinset

Bryggen Senter og Hommersåk Marina trommer sammen til det de håper skal bli en stor og innholdsrik bruktbåtmesse i Hommersåkvågen. – Her blir det plass for både store og små båter, forsikrer Terje Solheim og Magne Steinset.

Hold av dagene 6. og 7. mai. Da kan du nemlig gjøre et båtkupp på Hommersåk. Indre del av Hommersåkvågen blir reservert for båter som skal selges. Her blir det altså mulig å både ta og føle på varen.
- Vi kommer til å bruke gjestebrygga inn mot Bryggen senter. Her blir båtene liggende på en slik måte at det er mulig å ta dem ut på prøvetur, forklarer primus motor Terje Solheim. Han forteller at Riska Sveis har stilt sin kai til disposisjon, i tillegg til at Riska båtforening har stilt seg positiv til arrangementet. På den måten er det god utstillingsplass, dersom det skulle komme mange påmeldinger.
- Vi blir veldig godt fornøyd dersom 20 båter meldes på, sier Solheim, som understreker at det også er mulig å selge brukt båtutstyr på messa. Det stilles ingen krav til båtstørrelse.

Med på laget er Magne Steinset, som skal hjelpe til med sin båtkompetanse. Han håper å få i stand et seminar om havfiske.
- Detaljene er enda ikke i boks, men vi vil gjerne demonstrere bruk av utstyr ved havfiske, ulike teknikker, bruk av sluker og agn, tråling og andre metoder. Rett og slett ulike fiskemetoder, sier Steinset.
Både Solheim og Steinset lever og ånder for båtliv, riktignok på to forskjellige måter.
- Jeg har alltid vært interessert i båt. Jeg har båt selv, og liker å gå rundt og se på båter, forklarer Terje Solheim.
- Båt er både en hobby og levebrød for meg. Fin måte å utnytte interessen min på, smiler Magne Steinset, som driver båtbutikken Hommersåk Marina på kaien.

Arrangementet er gratis, både for båtselgere og skuelystne.
- Intensjonen er at dette skal bli en årlig sammenkomst, og vi håper selvfølgelig å trekke folk både fra fjern og nær, sier Terje Solheim. Arrangementet markedsføres blant annet på nettstedet finn.no, der flere tusen allerede har klikket seg inn på annonsen. I tillegg blir det satt opp en del plakater rundt omkring i distriktet, blant annet i marinaer.
- Dette med ei bruktbåtmesse er unikt her i området. Og jeg tror ikke det finnes så mange tilsvarende messer rundt omkring i Norge heller, sier Solheim.
Folk som ønsker å selge båtene sine kan fortøye allerede torsdagen. Selve messa tar til fredag morgen kl 09.00 og varer til lørdag kveld kl 18.00.

Alt i alt blir det et yrende folkeliv ved Bryggen senter den aktuelle helgen. Det blir salg av reker og krabbe, og bistroen kan friste med uteservering – sentralt plassert i messeområdet. Og for de som ikke er så opptatt av båter og sjøliv, blir det gråtasstreff på lørdagen.

Redaktør -

Nyheter

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...