Riskaunger lærte sikkerhet

12.07.2004
Riskaunger lærte sikkerhet
Trafikksikkerhet

Ungene i Riska lek- og kulturgruppe besøkte Trafikksikkerhetshallen på Forus for å lære seg hvordan man skal oppføre seg i trafikken som liten.

- Nå skal Rolf Gunnar gå over veien med sykkel, hva må han da gjøre? Spør instruktør Martin Brekke ved trafikksikkerhetshallen.

- Ta på hjelm, gå av før han går over.

Forslagene fra ungene er både bra og mange. Riska lek- og kulturgruppe hadde trafikksikkerhet som tema i oktober. I dag får de praktisere å og over veien ved gangfelt, hvordan de skal gjøre med sykkelen, og hvordan de skal gå langs veien.

- Husk, du skal gå på den siden der du ser bilens øyne, formaner Martin Brekke. Ungen er svært interesserte. Det er tydeligvis spennende dette.

 

To og to går de over veien. Ut med hånden for å markere at de vil over. Først se til venstre, så til høyre, og så til venstre igjen. Noen går, andre løper over det markerte gangfeltet. I tillegg til praksis fikk ungene også se biler som har kollidert, og hva som skjer når en airbag utløses.

- Det er et veldig bra opplegg dette. Ungene var veldig flinke i dag. Vi har dette temaet nå som det blir mørkere, og viktig å bruke refleks og slikt, sier Gørild Tjemsland ved lek og kulturgruppen. Gruppen er et tilbud til barn fra 4 til 6 år, med hjemmeværende foreldre, og møtes onsdag og fredag 0900-1200. I tilllegg til Tjemsland stiller det opp noen foreldre hver gang.

 

Trafikksikkerhetshallen grunnidé er å bidra med bred og pedagogisk kunnskap om hva ulik adferd i trafikken fører til. Det er et samarbeid ledet av Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL), hvor Fylkestrafikksikkerhetsutvalget i Rogaland, Statens vegvesen og private sponsorer også er med. Hallen er bygget opp av en rekke stander, som hver tar for seg ulike aspekter ved trafikksikkerhet. Her demonstreres hvilke krefter som utløses i en trafikkulykke, hvordan man bør sikre seg i bilen, hvordan lasten bør sikres - og hva som må gjøres hvis ulykken først er ute.

 

 

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...