Skolestart med Celin

16.08.2004
Skolestart med Celin
skodeg celine

Skolestart er like om hjørnet. Bryggeposten tok med seksåringen Celin Keyn Sjursen på handletur på Bryggen senter.

- Åhh. De skoene var fine! Mamma? Kan jeg få dem?
Celin ber så pent hun kan. Mamma Cathrine Jansen smiler til dattera og ber henne se seg rundt litt mer før hun bestemmer seg. De to er i skobutikken på Bryggen, Sko Deg, og Celin har funnet et par hvite sko hun liker. Og Sko Deg er bare første stoppested på mor og datters rundtur på Bryggen senter for å finne alt Celin trenger til skolestart. Det er bare noen dager igjen til hun skal begynne i første klasse på Kyrkjevollen og da må alt være klart på forhånd. Innehaverske Anita Fosse finner fram forskjellige modeller og Celin lar seg ikke be to ganger om å prøve sko. Som damer flest, altså.

Celin liker noen røde sko også. Derfor tar hun med seg et par hvite og et par røde. Best å være sikker, mener Celin.
- Det var litt vanskelig å velge, så jeg tok med begge to, sier Celin. Fosse og mamma Cathrine er enige i at det var den rette løsningen på problemet.
- De hvite var kjempegode å hinke med, så jeg tror det blir de jeg velger til slutt. Men de røde var ganske tøffe de også, sier Celin og setter kursen mot Vips, Bryggen-butikken med barneklær.

Allerede i døråpningen får Celin øye på en rosa kjole. Den bare må prøves. Etter litt råd og hjelp fra Elisabeth Steira på Vips, blir også en bukse, en rosa genser og en jakke i ditto farge med inn i prøverommet. Kjolen prøves først, men selv om Celin liker den, så mener både mamma og butikkdamen at det passer bedre med bukse og jakke som skoleantrekk. Og det er helt greit synes Celin.
- De hvite skoene passer best til buksa. Så derfor blir det ikke kjolen. Og det ble jo rosa uansett siden både jakken og genseren var rosa, forklarer Celin.

Og da moteeksperten finner et pannebånd som matcher, er antrekket til første skoledag i boks. Men når man skal begynne på skolen, må man jo ha skrivesaker. Og en ransel. Derfor bærer det inn til Nina Solheim på no.1 Marked. Her er det et helt bord med blyanter, penal, bokbrede, tusjer, linjaler, fargestifter og så videre og så videre. Alt hva Celin trenger til sine første tall og bokstaver. Eller?
- Jeg kan lese allerede. Litt hvert fall. Også kan jeg tallene. Og litt matte. Fem pluss fem er ti. Det vet jeg, smiler Celin og finner en rull med bokbrede og spør hva man skal bruke noe slikt til. Mamma forklarer og Celin bestemmer seg straks for at brede, jo det må hun ha. Hvilken farge? Rosa, selvsagt.

Med favnen full av skrivesaker, mangler Celin nå kun en ting før alt er klart til skolestart; Ransel. Og ransel finner hun på Bryggen sport. Her prøver hun først en stor Bergans-sekk, men denne blir litt for stor, mener mamma. Men da betjeningen på butikken finner fram en mindre, er alt perfekt. Celin er klar til skolen. Og gleder seg. Litt verre er det med mamma.
- De vokser så fort. Det er helt rart at Celin skal begynne på skolen allerede. Men nå er hun hvert fall klar, smiler mamma før Celin er på pletten igjen.
- Mamma? Var det nå vi skulle gå til bakeren og kjøpe is?

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...